null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Hoe eet je asperges het liefst en: heb je een paastraditie?

Welke paastraditie houd je in ere? Hoe eet je asperges het liefst en nog veel meer. Jullie reacties en brieven.

null Beeld

Welke traditie houd je in ere? De reacties via facebook.com/margrietnl:


Rineke Vos:

“Vooraf zoek ik altijd naar de ultieme chocoladepaashaas. Met Pasen komt deze uit de kast en eten mijn man en ik hem op. In delen. Mijn man mag hem in stukken slaan, want dat vind ik ‘zielig’.”

Jacqueline Tenneij:

“Niets zo leuk als het enthousiasme waarmee de kleinkinderen eieren zoeken in de tuin. We sluiten af met een gezamenlijke brunch.”

Anneke Reichholdt:

“Wij vieren nooit Pasen. We zitten dan lekker met z’n tweetjes in de caravan aan de kust.”

Jenie Veenstra:

“We gaan ’s morgens naar de kerk en ’s avonds gourmetten.”

Diane Groener:

“Tijdens de paasmaaltijd ‘eitje tik’ spelen met de hele familie, met een trofee voor de winnaar met het sterkste ei!”

Anita van de Beeten:

“Ik vier Ostara, het heidense lentefeest, het feest waar de paashaas en het ei vandaan komen.”

null Beeld

Aspergetijd!

Op 11 april begint officieel het aspergeseizoen. Hoe maak jij ze het liefst klaar?

Jannie Velzing: “Dan toch op de ouderwetse manier: gekookt met ei, boerenham, krieltjes en roomboter.”
Geraldine Heinrichs: “Ik kan niet wáchten en eet ze dan bijna wekelijks. Mijn favoriete recept is met pasta, witte asperges, doperwten, basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas. Superlekker en simpel.”
Julia Frencken: “Ik gaar ze 29 minuten in de stoomoven en eet ze met ham, hardgekookte eieren en aoli.”
Karen Langerak: “Dan kies ik voor groene asperges met tagliatelle, gegrilde zalmfilet en eventueel roomsaus.”
Jan Kamerbeek: “Garen in de stomer. Lekker met een gepocheerd ei, peterselie en… óf gerookte zalm/heilbot/ham óf een puree van knolselderij met room en dijonmosterd.”

Deel je mooiste foto

In onze rubriek Praat mee plaatsen we elke week een mooie foto van een lezeres, onder het kopje ‘Dat is genieten’. Heb je zo’n foto, gemaakt op een prachtige plek, op een grappig moment, van een heerlijk gerecht enzovoorts? Laat het ons weten. Vertel in je mail kort even waar je was toen de foto werd gemaakt, waarom je daar was en wat het beeld met je doet – want waarom is dit genieten voor jou? Staan er personen op de foto, dan is het leuk als die niet te veel ‘poseren’, maar zijn ‘gevangen’ in het moment: en wie zijn ze?
Je kunt je inzending mét korte uitleg mailen naar praatmee@margriet.nl. We zijn benieuwd!

null Beeld

Hoe vind je de weg weer?

Ik zit met Romy (3) en Jasmijn (6) in de auto om hun te laten zien waar ik werk. Terwijl we aan het praten zijn, vertel ik dat in het verpleeghuis waar we naartoe gaan mensen wonen die dement zijn. Romy: “Wat is dat, oma? Dement?” “Dat is wanneer mensen de weg kwijt zijn en het allemaal niet meer zo goed weten,” antwoord ik. “We helpen ze waar dat nodig is. Het is heel mooi werk.” Romy kijkt verrast: “Maar waarom geef je ze dan niet gewoon een TomTom?” Jasmijn en ik moeten er hard om lachen. En zeven jaar later doen we dat nog steeds weleens.
Willy Lendowitsch-Jongejans

Over grenzen gaan…

Laten we ook eens kijken naar de andere kant. Want: wat als tegen jou totaal onverwacht een klacht wordt ingediend? Wat als om privacyredenen niet wordt verteld om wie, en ook niet om wat en wanneer het gaat? Wat als je direct op het matje wordt geroepen en er verder geen onderzoek wordt gedaan, ‘omdat dat alleen maar onrust geeft’. Wat als je aan alle kanten voelt dat het niet klopt, maar je jezelf niet kunt verdedigen omdat je geen info krijgt. En als je hulp van de vakbond inschakelt, volgt het advies om ‘er maar niet tegenin te gaan’, omdat dat zal uitdraaien op verstoorde arbeidsrelaties en uiteindelijk ontslag(!). Hoezo onschuldig totdat het tegendeel is bewezen? Ik zou willen pleiten voor tussenkomst van een externe partij bij elke melding die wordt gedaan. Ga het gesprek aan en doe zorgvuldig onderzoek. Met een open blik voor diverse uitkomsten, omdat tenslotte niet álle klachten terecht zijn.
Carola

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden