MT26 M26 Praat Mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Heerlijk Spanje

Wat is je mooiste vakantieherinnering aan Spanje? De reacties via facebook.com/margrietnl:

MT26 M26 Praat Mee Beeld

Yvette Brandhorst:

“Met het gezin zijn we járen in Spanje (Rosas) geweest. En op de heenweg in de auto natuurlijk Julio Iglesias aan!”

Jonny Limpens:

“In februari 2018 was ik in Valencia voor de Fallas. Voor het eerst in Spanje en dan zo’n geweldig feest meemaken. Prachtige belevenis.”

Jannie Velzing:

“Mijn allereerste strandvakantie was met drie vriendinnen in Pineda de Mar. We dachten zongebruind terug te komen, maar helaas was het die week nóódweer.”

Griet van der Lei:

“Onze eerste vakantie met het vliegtuig! Bij aankomst op Gran Canaria bij een ­telefooncel onze ouders bellen om te zeggen dat we goed waren aangekomen. En later kaarten sturen naar familie en buren. Zo ging dat in 1987.”

Marianne Wigmans:

“Mijn lieve vriendin, ze is pas overleden, woonde in de winter in Spanje met haar Spaanse man, waar ik haar met een andere vriendin elk jaar bezocht. Heerlijk jeugdherinneringen ­ophalen en belevenissen delen, meegemaakt in ons beroep van juf.”

MT26 M26 Praat Mee Beeld

Proef zelf maar

In Margriet 22 zag ik in de rubriek Lekker eten een afbeelding van een broodje ijs. Ik ga het zeker eens proberen. Wij kennen zelf ook een gerecht waar wij van smullen, maar waarvan anderen misschien denken: hè get. En het is… een broodje chips. Járen geleden, ik zat nog op de middelbare school, kwam er eens een bakker langs in de schoolpauze. In zijn wagen verkocht hij gevulde pudding-eierkoeken, witte bolletjes en zakjes chips. Mijn vriendinnen en ik gingen voor goedkoop en kochten een paar broodjes en chips: broodje opentrekken en chips ertussen, mmmmm. Sindsdien geniet ik – met familie en vriendinnen – van deze lekkernij. Makkelijk mee te nemen, dus ideaal voor een dagje strand. Ook lekker met stokbrood trouwens. En voor de liefhebbers chips met een smaakje, zoals paprika. Proef maar.
Ria Lindhout

MT26 M26 Praat Mee Beeld

Mijn nieuwe huis

Na het overlijden van mijn man voelde ik al snel dat ons huis, met al die lege kamers, veel te groot was voor mij alleen. Maar verhuizen? Ik zou zo afschuwelijk veel moeten opruimen en weggooien. Bovendien zou ik mijn man er nóg meer mee kwijtraken, dacht ik. Ik zag ertegen op, wilde er niet aan, maar nu het achter de rug is, voel ik me tien kilo lichter. Mijn kinderen hebben fantastisch geholpen met al het regelwerk. En dat mijn man mijn nieuwe huis niet kent is oké, omdat ik al onze mooie herinneringen bij me draag. Ik moest verder. Een nieuw huis hoorde daarbij.
Minni

Al mijn zussen kwamen tevoorschijn

Mijn dochter nodigde me uit om samen ‘iets gezelligs’ te doen voor Moederdag. Ze haalde me op, maar moest nog even langs haar eigen huis en ik liep met haar mee naar binnen. Daar kreeg ik de verrassing van mijn leven. Haar hele woonkamer hing vol met foto’s van mij van vroeger, met mijn broers en zussen, en met kreten als ‘Mam 70’. En toen ineens kwamen mijn zes zussen ook nog eens tevoorschijn. Ze wonen verspreid door heel Nederland en zelfs mijn zus uit Duitsland, die we drie jaar niet hadden gezien, was erbij. Omdat ik midden in de zomervakantie jarig ben, kwamen zij nu alvast mijn zeventigste verjaardag vieren. Mijn zoon, die de hogere hotelschool heeft gedaan, bereidde een geweldig zesgangendiner voor ons. Terwijl ik met hun tantes herinneringen ophaalden, stonden mijn twee kanjers te stralen in de keuken. De volgende dag had ik geen stem meer! Een verrassing om nooit te vergeten.
Ineke de Vries

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden