MT26 M26 Praat Mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Had ik mijn buurvrouw maar niet over mij horen praten’

Ingrid dacht leuk contact te hebben met haar buurvrouw. Maar schijn bedriegt.

MT26 M26 Praat Mee Beeld

Ingrid (50): “Onlangs hoorde ik in de buurtsuper mijn buurvrouw praten met een kennis. Omdat ik een verpakking aan het lezen was en dus wat langer stil stond, kreeg ik mee wat ze zei. En wat schrok ik toen ik begreep dat ze het over míj had! Ik zou het hoog in mijn bol hebben en bleef maar geld uitgeven aan vakanties en luxe spullen, zei ze... Omdat ik dacht dat we juist zo’n leuk contact hadden, voel ik mij enorm gekwetst. Was ik maar net wat later boodschappen gaan doen.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Vorige keer deelde Femke haar verhaal in deze rubriek: “Om fit en gezond ouder te kunnen worden, besloot ik een jaar geleden dat ik echt wat kilo’s moest kwijtraken. In eerste instantie met hulp van een coach, daarna heb ik zelf doorgepakt: elke dag stevig wandelen en fors minderen met suikers en snacks. Ik heb mijn streefgewicht bereikt, alleen zo jammer dat ik mijn onbevangen gevoel over eten ben kwijtgeraakt. Ook op verjaardagen gaat geen taartje of ander lekkers meer gedachteloos genietend mijn mond in.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat Femke wat meer moet genieten en zich niet schuldig hoeft te voelen. Lezeres ‘voedingspsycholoog’ geeft aan dat Femke aan zichzelf moet werken: “Ga werken aan een gezonde relatie met eten en jezelf. Stress over een taartje is niet gezond.”

Lezeres ‘monique_2803’ zegt: “Je moet juist wel genieten van je eten en als je een keer over de schreef gaat, je niet schuldig voelen, maar denken: morgen is een nieuwe dag en dan weer je routine aanhouden. Ik doe niet anders en dat werkt heel goed. Veel succes!”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Ingrid advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Ook een dilemma insturen voor deze rubriek? Dat kan hier.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden