MT33 M33 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Franse zomers!

Welke mooie of grappige herinnering komt in je op? De reacties op facebook.com/margrietnl:

MT33 M33 Praat mee Beeld

Barbara Anders:

“Voor de eerste keer naar een naturistencamping en dan de eigenaar in z’n blootje voor ons uit zien fietsen naar onze kampeerplek. Om nooit meer te vergeten.”

Linda Lassche:

“Ik ging mee ‘op kamp’ aan de Côte d’Azur, waar we rondtrokken met paarden. Op prachtige plekken geweest die je anders niet zomaar zou zien. En we hebben gezwommen in zee bij Nice. Mooie herinneringen.”

Jacqueline Tenneij:

“Op het terras in de Provence, 2005, kregen we onze biertjes in wel heel aparte glazen. Ik mocht er geen kopen, helaas. Maar toen we wegliepen, rende de eigenaar toch achter ons aan met zes stuks in een doos. Wat hij daarvoor kreeg? ‘Trois bisous,’ zei hij. Ofwel: drie kussen.”

MT33 M33 Praat mee Beeld

Geluk zien

Geluk zit vaak in kleine dingen. Welk klein ding is dat voor jou? De reacties via facebook.com/margrietnl en praatmee@margriet.nl:

Marlieke Dortmond:

“De blik in de ogen van mijn lief, als we – ondanks onze gezondheidsproblemen – ’s ochtends samen wakker mogen worden. Ook na 35 jaar nog elke dag een geluksmomentje!”

Christel Edam:

“Als mijn kleinzoon van drie zegt: ‘Oma, ik heb je gemist.’ Of hij me nu een dag of een week niet heeft gezien. Dan smelt je toch?”

Maaike Muis:

“Een knuffel van mijn ouders. Ik ben 44, maar die knuffel heb ik af en toe echt nodig.”

Maria Kreyveldt:

“Repeteren en optreden met onze slagwerkgroep Foligroup.”

Thea Dammers:

“Als mijn kat op schoot zit.”

Jannie Velzing:

“In het zonnetje op ons terras aan het water lekker ontbijten met de krant erbij. Er is altijd wat te zien.”

Thérèse Zwier:

“Een mooie zonsondergang.”

Emmy Bakker:

“De eerste knoppen in mijn gepote dahlia’s zien verschijnen.”

Marij Wanten:

“Een mooie yogales.”

MT33 M33 Praat mee Beeld

Mijn zus en ik

Het is er eindelijk van gekomen: mijn zus en ik hebben ons vrijgemaakt van onze gezinnen om er een weekendje op uit te trekken. We gaan wandelen in Limburg, omdat we daar mooie jeugdherinneringen hebben aan vakanties met onze ouders. Wat is het fijn om deze samen op te halen. Even zonder ‘ruis’ van mobiele telefoons, vragen van kinderen enzovoorts. In het stille heuvelachtige landschap voelt het even alsof alleen wij daar zijn. Twee ouder geworden zusjes die samen schateren om vroegere blunders en een traantje wegpinken vanwege gemis. Zo blij dat ik haar heb.
Ramona van L.

Vallen en opstaan…

2021 is voor mijn moeder een overweldigend jaar geweest. Toen mijn vader half mei werd opgenomen vanwege een vermoedelijke longontsteking hadden wij nooit kunnen bedenken dat hij een week later zou overlijden aan uitgezaaide long-/leverkanker. Nog steeds bizar… Precies twee maanden later, op 22 juli 2021, kreeg ik het ontstellende bericht dat ik borstkanker had. Ik zie mezelf nog fietsen naar mijn moeders huis: hoe moest ik haar dít gaan vertellen? De schok was groot, maar voor ons allebei stond één ding vast: ik zou vol in behandeling gaan op weg naar een ‘schoon’ lijf. Maandenlang stond mijn moeder mij bij en nu, een jaar later, is de behandeling nog niet klaar, maar is dat ‘schone lijf’ gelukt!
Lieve mam, wat vind ik het fijn zoals we nu samen het leven vieren door er geregeld op uit te gaan. We hebben veel op ons bordje gekregen, maar kijken vooruit en maken we er iets van. Wat ben ik ongelooflijk trots op jou!
Jessica

Doe het voor jezelf

Wat schrok ik van het verhaal van Laura in Margriet 24. Uit armoede kiest zij voor brood met pindakaas, terwijl ze de ziekte van Crohn heeft. Lieve Laura, als ervaringsdeskundige wil ik je meegeven: eet vanaf nu geen pinda’s meer (en geen voorgewassen kant-en-klare sla). Je zult zien dat je buik dan een stuk rustiger wordt. Daarnaast wil ik haar graag aanraden om naar een goede belastingadviseur te gaan. Toen ik dat deed, nadat ik als alleenstaande jaren had geleefd van een extreem klein bedrag, bleek dat ik veel toeslagen had gemist! Laura, ik hoop dat dit je verder brengt.
Marlies W.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden