Margriet logo
null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Er zijn toch gewoon dingen waar je sociaal vriendelijk gezien niet onderuit kunt?’

Joyce vindt het serieus lastig om nee te zeggen tegen zaken waar ze voor haar gevoel niet onderuit kan. Ook al heeft ze een burn-out gehad.

null Beeld

Joyce (50): “Ik ben opkrabbelende uit een burn-out en doe erg mijn best om mijn energie goed te verdelen en mijn grenzen te bewaken. ‘En voortaan dus geen dingen meer doen die je niet leuk vindt,’ zegt menigeen mij goedbedoeld. Want tja, doe je dat wél, dan moet je ook niet klagen. Maar er zijn toch gewoon dingen waar je sociaal vriendelijk gezien niet onderuit kunt? En ook niet onderuit wilt/durft, omdat je er een vriendschap mee op het spel zet? Ik vind dat serieus lastig, hoor.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Wordt het resultaat van mijn ooglidcorrectie nog mooier? Dat vroeg Mirna zich vorige keer af in deze rubriek. “Drie maanden geleden onderging ik een ooglidcorrectie. Dat is niet bijzonder, geloof ik; ik ken velen die mij zijn voorgegaan. Alleen zie ik bij hen niet aan de zijkant van hun ogen nog een ‘knoopje’ of ‘bolletje’ van het litteken. Ik heb dat wel en hoop dat het met de tijd nog zal slinken. Als dat niet zo is, moet ik óf accepteren óf vragen naar een eventuele correctie – maar hoe zeker is het dat het daarvan mooier wordt? Misschien hebben anderen dit ook ­ervaren?”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat het bolletje gewoon vanzelf weggaat. Zo schreef ‘marlijnvanast’: “Ik heb het inmiddels een jaar geleden gedaan en ik heb zeker na 3 mnd ook nog dat knopje. Dat is inmiddels weg. Het gaat heel langzaam, maar het ging dus weg. Geduld! 🙌” Ook schreef: ‘edamkramer’: “Iedere dag een beetje masseren, ik had het ook, is nu weg. Maar bij nacontrole aan de arts vragen is altijd goed natuurlijk.”

Lezeres ‘lots.journey’ geeft juist aan dat het handig is om gelijk een controleafspraak in te plannen bij de huisarts. Want als er een nacorrectie moet plaatsvinden, kan dat na drie maanden. “Niet mee rond blijven lopen, vaak is het te corrigeren!”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura Kraegerredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden