Margriet logo
Leesvoer: wat is jouw favoriete boek? Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Dit zijn jullie favoriete boeken (die iedereen zou moeten lezen)

Sommige boeken maken een blijvende indruk. Bijvoorbeeld omdat ze ontroerend zijn en je er diep door geraakt bent, of juist omdat ze zo spannend, grappig of leerzaam waren. Welk boek zou iedereen eens moeten lezen? Dat vroegen we op Facebook aan onze lezeressen.

Jarenlang nam de populariteit van boeken af, maar in 2021 leek het tij langzaam te keren. Uit cijfers van het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) blijkt dat lezers in 2021 43 miljoen boeken kochten. Aan leden van de openbare bibliotheek werden nog eens 51 miljoen fysieke boeken uitgeleend.

Jullie favoriete boeken

Welk boek zou iedereen volgens jou moeten lezen en waarom? Dat vroegen we aan onze lezeressen op Facebook.

  • Irma Verduin: De wereld van Sofie. Nog nooit eerder een boek gelezen dat zo anders is dan verwacht. Geweldig. Ik ga het zeker nog eens lezen en dan aantekeningen maken. Zo’n bijzonder mooi boek.”
  • Joke Kamphuis: “Ooit de trilogie van De porseleinboom gelezen en veel doorgegeven. Helaas nooit bij me terug gekomen. Echt prachtig.”
  • Bianca Postma: De overgang van José Rozenbroek en Jos Teunis. Feest der herkenning voor vrouwen (en mannen) die in de overgang zitten. Op een leuke, bijna humoristische manier beschreven.”
  • Jacqueline Tenneij:Rossy dat krantenkind van An Rutgers van der Loef. Een spannend jeugdboek dat zelfs nu nog blijft boeien.”
  • Hanneke Krijt:Schoolidyllen door Top Naeff. Prachtig boek vond ik het als tiener en dertig jaar later pak ik het nog wel eens uit de kast. Even wegdromen met de ‘tieners van toen’. Nog steeds moet ik erbij snikken.”
  • Anneke Stik:Haar naam was Sarah, ik las dit boek op vakantie in Mexico en heb nog nooit eerder zo moeten huilen als om dit boek.”
Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden