null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Het buurtkastje

Met mijn AOW en pensioen heb ik het niet breed, maar ik wil toch iets doen voor mensen die het slechter hebben. Daarom staat er nu een buurtkastje in mijn voortuin. Een kleine kast vol pakken macaroni, houdbare melk en blikken bonen, maar ook wasmiddel, shampoo en deodorant. Iedereen die langskomt en financieel in zwaar weer zit, mag iets pakken. Zonder dat te moeten vragen, zonder betaling en vooral ook zonder veroordeling. Soms vragen mensen of ik niet bang ben dat men profiteert van de gratis spullen, maar daar maak ik me niet druk om. We moeten wel een béétje geloven in de goedheid van de medemens. Soms zie ik dat mensen meerdere producten pakken, maar ik kan daar niet mee zitten. Die mensen hebben het kennelijk nodig, denk ik dan. En gelukkig krijg ik ook steeds meer steun. De eerste weken vulde ik de kast alleen, maar steeds vaker zie ik buurtgenoten ook producten in de kast zetten. Het zal misschien geen levens veranderen, maar als mijn buurtkastje zorgt voor minder knorrende magen, ben ik tevreden.
Corine C.

Oktober is borstkankermaand

Vorig jaar was oktober voor mij letterlijk de ‘borstkankermaand’. Het knobbeltje dat de huisarts steeds een vetbultje had genoemd, bleek een kwaadaardige tumor te zijn. Na bestraling en een ingrijpende operatie ben ik nu kankervrij. En met behulp van de hormoontherapie die ik nog altijd slik, hoop ik dat ook te blijven.

Nu het weer borstkankermaand is, zien we overal de roze lintjes en lezen we de verhalen van vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het brengt veel herinneringen terug, maar laat me ook extra dankbaar zijn dat ik deze maand mag meemaken als inmiddels ex-kankerpatiënt die weer redelijk gezond is.
B.

Wat is jouw verhaal?

Voor Mijn verhaal in de Praat mee in Margriet zijn we altijd op zoek naar mooie verhalen. Wat is jouw verhaal? Wellicht gaat het over een mooie ontmoeting die je nieuwe inzichten gaf of heb je een ervaring die je met anderen wil delen. Misschien heb je een beslissing genomen die je leven veranderde, of wil je andere vrouwen inspireren. Of het nu emotioneel, inspirerend of juist grappig is, we zijn heel benieuwd naar wat jouw verhaal is. Heb jij een verhaal dat je wilt delen? Mail naar praatmee@margriet.nl met als onderwerp Mijn verhaal. Goed om te weten: je hoeft het niet zelf te schrijven.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden