null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Broer en zus op reis

“Toen mijn man dertien jaar geleden overleed, dacht ik nooit meer op vakantie te gaan. We hadden al veel gereisd en veel beleefd, dus ik dacht dat het daar wel bij zou blijven. Dat was ook even zo, tot er een aanbod kwam uit een onverwachte hoek. Mijn zeven jaar jongere broer, die een heel ander leven leidt dan ik, vroeg me ineens of ik het leuk vond om een paar dagen samen op pad te gaan. Een aanbod dat ik natuurlijk niet liet gaan. Inmiddels hebben we samen twaalf jaar aan heerlijke vakanties beleefd. Prachtige reizen wat verder weg, naar Istanboel, Riga, Marrakesh en St. Petersburg bijvoorbeeld, maar ook de tripjes dichterbij, onder andere naar Sneek, Dordrecht, Eindhoven en Rotterdam, waren fantastisch. Ik ben inmiddels 83 jaar oud, maar hoop zeker dat we samen nog een paar mooie reizen kunnen maken. Gewoon wij tweeën, als broer en zus. En wat is het prettig om te weten dat er, ook als je alleen komt te staan, toch nog zulke mooie dingen op je pad kunnen komen. Dankjewel broertje, ik heb van elke dag genoten!”
Sietske Stoker-Jonkmans

Alleenstaand op reis

“Marjan vertelt dat ze zich alleen voelde tijdens haar alleenstaandenreis naar Malta (in Margriet 35, red.) en dat ze dan liever alleen op vakantie gaat. Jaren geleden ging ik ook mee op zo’n reis; een rondtocht door Engeland, Schotland en Wales. Vooraf heb ik gebeld om te vragen hoe de samenstelling van de groep was. De helft bleek zich alleen te hebben ingeschreven, de andere helft had een vriendin of familielid mee. Voor mij was dat voldoende om de gok te wagen, en ik heb geen seconde spijt gehad. Ik heb vanaf dag één voldoende aanspraak gehad en er zelfs vriendinnen aan overgehouden. Het is dat ik kort daarna een nieuwe partner leerde kennen, maar als ik single was, zou ik het zo weer gedaan hebben. Zo kan het dus ook gaan.”
Mirjam C.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden