null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Nieuwe heup, nieuw leven

“Drie jaar geleden kreeg ik steeds vaker pijn in mijn lies. Artrose, met als gevolg een versleten heup, bleek de oorzaak. Fysiotherapie hielp niet voldoende, dus werd ik in februari 2020 op de wachtlijst van zes weken gezet voor een kunstheup. Maar door het coronavirus moest ik ruim twee jaar wachten voor ik op de operatietafel lag. Toen ik uiteindelijk de uitnodigingsbrief kreeg, was de opluchting enorm. De klachten waren inmiddels zó ernstig, dat ik bijna niet meer van de bank kwam en nachtenlang wakker lag met pijnpieken.
Zo’n operatie is niet niks en het herstellen duurt een paar weken, maar het is zeker de moeite waard. Na drie jaar met die heftige klachten zou ik bijna zeggen: nieuwe heup, nieuw leven. Ik ben 76, maar weer zo kwiek als ik vijftien jaar geleden was. Heerlijk dat ik nu weer op de grond kan zitten om te spelen met de kleinkinderen, weer kan zwemmen en zelfs weer met de elektrische fiets op pad kan. Dat is nu extra genieten.”
Bianca van Achteren

‘Probeer van elke dag te genieten’

“Diana vertelt in Dromen, Durven, Doen (Margriet 36, red.) dat ze er na haar borstkankerdiagnose met uitzaaiingen voor kiest om geen lange reeks chemokuren te ondergaan. Een sterke beslissing waar ik veel respect voor heb, maar toch zet het me ook aan het denken. Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen pas beginnen met écht leven als ze te horen krijgen dat ze mogelijk op korte termijn zullen overlijden. Mijn advies: ga er nu eens van uit dat we allemaal doodgaan en niet weten wanneer en hoe, zodat je van elke dag kunt genieten. Leef je leven zoals je het echt zou willen, nu het nog kan.”
Richard

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden