null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Eerbetoon aan oma

“Al zolang ik me kan herinneren, was mijn oma Marietje abonnee van Margriet. De nieuwste editie lag altijd op tafel, met de gelezen nummers in een mandje naast de bank. Daar maakten wij kleinkinderen gretig gebruik van: eerst voor het spelletje lettertje prik, later om in te knippen en toen we oud genoeg waren, om ze te lezen. Laatst was ik weer op bezoek bij mijn toen 99-jarige oma, in het verpleeghuis. Bij binnenkomst op haar kamer, wees haar hand meteen naar links: ze wilde niet in haar luxe stoel zitten, maar aan tafel, haar favoriete plekje. En op die tafel lag nog steeds Margriet. Lezen kon ze ’m allang niet meer en de puzzel bleef leeg, maar erin bladeren lukte haar nog wel. Met haar verjaardag in zicht, beloofde ik dat ik ze bij Margriet zou laten weten dat ze een honderdjarige fan hadden, en dat bracht een lach op haar gezicht! Helaas hebben we recentelijk afscheid moeten nemen van oma en heeft ze de honderd net niet gehaald. Daarom als eerbetoon aan mijn lieve oma Marietje, een laatste groet in haar levenslange lijfblad.”
Bregje Raaijmakers

Blij met de kleinkinderen

“Leuk, dat artikel over oppassen in Margriet 34. Mijn man en ik passen twee dagen per week op onze kleindochters, van twee en vijf jaar oud. Heerlijk vrolijke meiden, die er als alles goed gaat over een paar maanden weer een zusje bij krijgen. Vanaf februari worden de woensdagen en vrijdagen dus ingevuld door drie dames over de vloer. Het is druk en soms chaotisch, maar we genieten er enorm van. Nu we allebei richting de zeventig gaan, voelen we echt wel dat we een dagje ouder worden, maar de oppasdagen met ons kleindochtersduo (en straks trio) houdt ons jong van geest.”
Carola B.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden