MT50 M50 PRAAT MEE Beeld ANP, Getty Images
Beeld ANP, Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT50 M50 PRAAT MEE Beeld

Pleegmoeder Ingrid

Door de jaren heen heeft Ingrid (61) met haar man al 29 pleegkinderen opgevangen. “Waar er vier kinderen kunnen zijn, is ook plek voor een vijfde,” vertelde ze in Margriet 46. Een greep uit jullie reacties:

 • Miep Bakker: “Wat een lieve pleegouders die alle liefde en aandacht aan kinderen schenken, die het niet makkelijk hebben. Prachtig dat ze hen in hun hart sluiten, net als hun eigen kinderen.”
 • Gwendolyn: “Wat een goede tip voor andere pleegouders, om een dagboek voor jezelf én het pleegkind bij te houden. Zeker voor jonge kinderen kan het goed zijn om later terug te kunnen lezen over hun tijd in de pleegzorg.”
 • Niroepa Thakoersing: “Liefdevolle mensen, Ingrid en haar man. Fijn dat ze er zijn voor kinderen die het nodig hebben.”
 • Carla: “Voor mij als pleegmoeder is het heel herkenbaar als Ingrid zegt dat je een kind direct in je armen én hart sluit. Prachtig.”
MT50 horizontale lijn geel Beeld
MT50 M50 PRAAT MEE Beeld

Links, rechts, zij-sluit-zij

De quickstep, Engelse wals en tango… We leerden ze in onze tienerjaren bijna allemaal tijdens dansles.

 • Cindy Adema-de Blieck: “Ik ging in de jaren tachtig op dansles met vriendinnen uit mijn toenmalige schoolklas. Tijdens die lessen heb ik mijn man leren kennen en inmiddels zijn we dertig jaar getrouwd.”
 • Hildegard van den Heuvel: “Mijn eerste lessen had ik bij een dansleraar die heel streng was; geen jongen mocht twee keer met dezelfde dame dansen op een avond. Maar wat heb ik goed leren dansen én veel plezier gehad.”
 • Monique Dijns: “Eind jaren zeventig ging ik op dansles met mijn verloofde, maar óók met mijn ouders. Mijn vader bleef maar naar de grond kijken in plaats van met z’n hoofd omhoog dansen.”
 • Nora Lambrechts: “Dansles was leuk, maar wel een ramp als je geen maatgevoel hebt zoals ik!”
MT50 M50 PRAAT MEE Beeld

Warm of koud?

Samenwonen gaat Conny en haar partner goed af, maar er is één punt waar ze het niet over eens zijn: de temperatuur in huis. In Margriet vroeg ze recentelijk advies over het vinden van een middenweg waar ze allebei tevreden mee zijn.

 • Charlotte Rutten: “Gaat het om de kosten of kan hij gewoon niet tegen de warmte? Als je dat weet, kun je zoeken naar een oplossing. Bijvoorbeeld overdag op 19 graden, ’s avonds op 21.”
 • Karin Blije: “Kies voor een middenweg en zet de thermostaat op twintig graden: hij trekt een T-shirt aan, zij gaat met een dekentje op de bank.”
 • Claudia van Linder-Klijmij: “Als het om geld gaat, reken dan eens uit wat het verschil precies is. Elke verhoging zorgt voor een stijging van zeven procent in de kosten. Wat vinden jullie een comfortabele temperatuur waard en op welk moment kies je daar wel of juist niet voor?”
 • Precilla: “Zijn jullie allebei de hele dag thuis, dan zet je ’m op twintig graden. Is er slechts één van de twee, dan kiest diegene de temperatuur. En anders zónder verwarming aan, samen onder een kleedje.”
RedactieANP, Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden