null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Kies voor kleur

Heb je grijze lokken? Dan staan paars, rood en roze je éxtra goed, bewijst de ­mode­reportage in Margriet 42. En het gaf lezeressen inspiratie om ook hun kledingkast of de winkel weer eens in te duiken voor wat kleur.

 • Conny de Boer: “Lange tijd voelde ik me te oud voor kleurrijke kleding, maar gelukkig kan kleur dus nog best als je wat ouder wordt. Leuk, die inspiratie zo!”
 • Claudia: “Die kleurtjes zijn prachtig, zeker ook voor het najaar.”
 • Jannie: “Ik ga meestal voor neutrale kleuren, maar merk dat ik nu mijn haar grijs is wel vaker een kleuraccent toevoeg. Niet altijd de kleuren die jullie noemen, maar die zijn ook heel mooi.”
 • Caroline Bergman: “Grappig: ik merk dat ik sinds ik mijn haar niet meer verf steeds vaker voor paarse en rode tinten kies. Zou ik ­onbewust doorhebben dat dat beter staat nu ik grijs haar heb? Ik blijf in elk geval zo doorgaan.”
null Beeld
null Beeld

Wijsheid komt met de jaren

Je nam ze vroeger misschien niet zo serieus, maar nu weet je wel beter. Aan welke wijze spreuken van je (groot)ouders denk je nog geregeld terug?

 • Ria van Keulen: “‘Van het concert des levens krijgt niemand een program’ was een klassieke uitspraak die mijn moeder graag aanhaalde. Er nu ik ouder word, zie ik dat het waar is.”
 • Linda de Pee: “Wijze woorden van mijn moeder, waar ik tijdens een piekermoment nog vaak aan denk: ‘Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest, maar dat nooit komt opdagen.’”
 • José Hindriks-Mijnsbergen: “Mijn vader zei altijd: ‘Zet je toch niet in de derde versnelling, voor je je hersenen hebt gestart.’ Een uitspraak die goed bij mij paste omdat ik zo’n flapuit was, maar tegenwoordig voor veel mensen van toepassing is.”
 • Marij Meuffels: “‘Je blijft leren tot je vingers even lang zijn,’ voor altijd dus. Een uitspraak van mijn moeder die ik nu zelf nog vaak herhaal.”
null Beeld

Mijn zoon is eenzaam

Willemijn vroeg even geleden advies in Praat mee. Ze merkt dat haar 21-jarige zoon steeds eenzamer wordt en meer tijd alleen doorbrengt. Kan ze iets doen om hem te helpen?

 • Janita Ploegh: “Luister zonder oordeel naar zijn wensen, zijn dromen en wat hij wil. Stel open vragen en kijk vooral naar de mogelijkheden.”
 • Sonja Koers: “Mijn dochter liep tegen hetzelfde aan. Ze is toen gestopt met de opleiding en heeft tijd genomen om keuzes te maken waar ze blij en gelukkig van wordt. Na een jaar heb ik mijn ‘oude’ dochter terug en geniet ze weer van het leven.”
 • Jacqueline Kremer Duzijn: “Er zijn verschillende organisaties en apps die kunnen helpen. Een jongerenmaatje via Humanitas kan hem bijvoorbeeld helpen in de zoektocht naar nieuwe kennissen.”
 • Berna: “Onze zoon heeft hetzelfde en het breekt je hart als je kind niet gelukkig is. We hebben het bij ons thuis bespreekbaar gemaakt en samen gekeken naar nieuwe manieren om mensen te ontmoeten. Maar hij moet het uiteindelijk zelf doen.”
RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden