MT28 M28 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT28 M28 Praat mee Beeld

Hoezo digibeet?

Ik kan allang niet meer zonder internet en sociale media. Ik ben dolblij met mijn laptop, waarop ik aan internetbankieren doe, Facebook volg, de stambomen van mijn ouders napluis en spelletjes als WordOn en Wordfeud speel. Met mijn smartphone bel en whatsapp ik, dus mijn vaste telefoon heb ik de deur uit gedaan. Zo gaat dat anno 2022, ook als je bijna 82 bent.
Janny Richter

Harige vriendjes

Yes, vanmorgen is ons pupje geboren! Ik wil al jaren heel graag een hond, maar ik had poes Gijsje, die ik alle aandacht wilde geven. Gijsje kreeg ik in een periode dat het niet lekker ging in mijn leven. Ik had mijn handen vol aan haar als kitten, waarmee ze voor leuke afleiding zorgde. Bovendien confronteerde ze mij heel direct met mijn stemming. Als ik huilde, kwam ze me kopjes en likjes geven. Als ik blij was, rende ze spelend door het huis. Ik was stapelgek op haar en dat liefdevolle gevoel heeft ertoe bijgedragen dat het weer licht werd in mijn leven. ‘Mijn kleine grote vriendin’ noemde ik haar en samen groeiden we door naar die verdrietige dag waarop zij, bijna twintig jaar, in mijn armen stierf. Wat een gemis! Het enige wat ik nog voor haar kon doen, was haar begraven onder een struik met de prachtigste roze bloemen. En nu komt dus dat hondje. Een pup waaraan ik mijn handen vol zal hebben. Als ik huil, zal hij mij misschien een likje geven en als ik lach zal hij misschien spelend door de kamer gaan. Over zeven weken mogen we Charlie, onze cockerspaniël, ophalen en zal ik eerst eens met hem wandelen naar die grote struik met de prachtigste roze bloemen…
Christine Dekker

Mooie huid

Pas las ik dat leefstijl en omgevingsfactoren voor 75 procent bepalen hoe je huid veroudert. Het is dus nauwelijks te wijten aan je genenpakketje! Voor een frisse kop met minder rimpels en pigmentvlekken moet ik zélf aan de bak met gezonde voeding en goede smeersels. Ik heb maar eens flink ingeslagen op de groente-afdeling. Nu maar hopen dat het nog zin heeft!
Myrthe

MT28 M28 horizontale lijn roze Beeld
MT28 M28 Praat mee Beeld

Wimbledon begint weer. Vanaf 27 juni twee weken topsport op een van de oudste tennistoernooien. Groene baan, en de spelers in het wit.

Anneke (60):

“Die eeuwige puber McEnroe en zijn strijd tegen ijsberg Borg, hoe mooi. De film die later uitkwam was fantastisch, terug in de tijd!”

Monique (61):

“Ik was fan van Chris Evert. Zo’n mooi spel.”

Willemien (74):

“Die keer dat Andre Agassi zonder lange haren op de baan stond? Zo dapper. Toen Marc-Marie een jaar later zijn pruik afzette, moest ik meteen weer aan Agassi denken.”Annemie (81): “Bettie Stove was mijn heldin. Zij zette het vrouwentennis op de kaart.”

Irene (80):

“John McEnroe, wat een goede speler. Jammer van die driftbuien!”

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden