null Beeld Bruno Press, Getty Images.
Beeld Bruno Press, Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Mooie herinneringen

In Margriet 30-31 stond een bijzonder interview met Kees van der Spek die jarenlang samenwerkte met Peter R. de Vries. Hierin blikte hij terug op die bijzondere periode en op de roerige tijd rondom Peters schokkende dood. Een greep uit de vele reacties op dat interview.

null Beeld
  • Marga Coemans: “Mooi interview met Kees van der Spek over zijn samenwerking met Peter R. de Vries. Het is duidelijk dat hij geweldig was voor zijn medemens. Wát een gemis.”
  • José Seuren: “Ik glimlach als ik lees dat Kees en Peter elkaar ‘Sgra’ als koosnaam gaven, ontstaan door kampleider Gerard in de zaak Nicky Verstappen. ‘Sjra’ is een Limburgse roepnaam voor mensen die eigenlijk Gerard heten, dus waarschijnlijk hoorden ze dat van zijn omgeving. Erg leuk.”
  • Hilda Bergman: “Ik denk dat ik voor heel Nederland spreek als ik zeg dat wij, net als Kees, het moment dat we hoorden over de aanslag nog heel goed weten. Wat moet dat heftig zijn geweest, als het een goede bekende is.”
  • Nazrien: “Jeetje, alweer een jaar zonder Peter en zijn kritische noot. Niemand is zo geïnteresseerd in zaken als hij was.”
null Beeld

Te veel alcohol

Aranka (60) vertelde onlangs in Praat Mee dat ze het heel gezellig heeft met haar nieuwe partner Bart, maar ze maakt zich zorgen om zijn drankgebruik. Hij drinkt wel erg veel. Wat zou je doen?

Marie-Louise Helmer

“Hoeveel hij drinkt als je niet bij hem bent, kan ik je wel vertellen: véél meer. Zo ben ik zelf ook heel lang voor de gek gehouden en voorgelogen. Mijn advies is dus ook: gebruik je gezonde verstand en maak dat je wegkomt.”

Caroline

“Bespreek het met hem. Wat zit er achter zijn drankgebruik? Misschien gaat hij wel gebukt onder een trauma uit zijn jeugd. Door te praten kunnen jullie het samen oplossen.”

Frieda Prins

“Zo’n man zou ik meteen de deur uit werken nu het nog kan. Daar moet je echt niet aan beginnen, weet ik uit ervaring.”

Mar

“Als hij ontkent dat hij te veel drinkt, is dat een teken dat hij het juist wél doet. Pas op.”

Anneke

“Wat je ook probeert, je kunt hem niet laten stoppen. Als iemand zelf de ernst en noodzaak er niet van inziet, zal hij ook niet veranderen.”

null Beeld
null Beeld

Weet je nog?

Verdwijnen in jeugdboeken van avonturen op school tot prille eerste liefdes: we smulden van de verhalen die we lazen als jonge meisjes. Welke boeken uit je jeugd kun je je nog herinneren?

Lena (62):

“Mijn broertjes en ik verslonden de boekenserie De vijf van Enid Blyton. We wilden zelfs onze hond Timmy noemen, maar dat lieten onze ouders niet toe.”

Corrie (71):

“We hadden weinig geld, dus ging ik om de week naar de bibliotheek om een boek van De olijke tweeling te lenen.”

Hanny (67):

De Floortje Bellefleur-boeken heb ik met veel plezier gelezen. Extra leuk is dat mijn dochters en kleindochters er ook zo dol op waren.”

Carla (59):

“Als ik denk aan boeken van vroeger, denk ik meteen aan schrijfster Anneke Bloemen. Ik kan me haar boeken over Polly Parker en Loesje Mertens nog goed herinneren.”

RedactieBruno Press, Getty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden