Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Mijn mooiste vondst

“Zeven jaar geleden verloor ik binnen anderhalve week allebei mijn ouders. Een traumatische periode waarin ik in een waas leefde. Het huis moest halsoverkop worden leeggehaald, tussen het regelen van de uitvaart door. Daardoor zijn er helaas ook spullen naar de kringloopwinkel gegaan die ik eigenlijk graag had willen houden. Zoals de antieke klok die ik als klein meisje al prachtig vond. De grote wijzers en de slinger die heen en weer bewoog; ik kon er uren naar kijken. Een groot verdriet toen ik een paar maanden later besefte dat ik die in alle chaos uit het oog was verloren. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik diep geraakt was toen ik een vergelijkbare klok in een kringloopwinkel zag hangen. Ik twijfelde of het dezelfde was - ik had de klok immers al zeven jaar niet meer gezien - maar besloot ’m toch mee te nemen. Toen ik bij thuiskomst in oude fotoalbums keek en ontdekte dat het echt precies dezelfde klok was, barstte ik in tranen uit. Natuurlijk is het niet hún klok, maar het voelt toch alsof ik een stukje van mijn ouders heb teruggevonden.”
Bonnie

Honderd nieuwe gerechten

“Een bekend probleem voor velen: elke keer kook je weer dezelfde tien à vijftien gerechten zonder iets nieuws te proberen. Na jarenlang afwisselen van nasi, aardappelschotels, stampotjes en pasta’s besloot ik eind vorig jaar dat het tijd was voor wat meer afwisseling. Ik kocht vier kookboeken en besloot dat ik in 2022 elke woensdag en zaterdag een nieuw recept zou uitproberen. En dat was een succes! Inmiddels heb ik ruim honderd nieuwe gerechten geprobeerd. Het ene was lekkerder dan het andere, maar ruim veertig gerechten waren zó succesvol, dat ik ze al een tweede (en soms derde of vierde) keer opnieuw heb gekookt. Ik heb het plezier in eten en koken weer teruggevonden. Een aanrader voor iedereen.”
Charlotte Theunissen

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden