null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Een Margriet over de jaren tachtig!

Ik ben direct terug in de tijd. De tijd van Duran Duran, Madonna, The Culture Club en Prince. De tijd van getoupeerde haren, brede schoudervullingen en beenwarmers. Mijn appelgroene Puch Maxi met z’n witte sterwielen! Het stiekeme roken in het fietsenhok achter school. De posters aan mijn muur van James Dean en Sylvester Stallone, broederlijk naast elkaar. M’n bureaustoel waar ik kleding van de hele week op gooide en die bijna bezweek. En voor het eerst op vakantie naar Mallorca met m’n vriendin! De jaren tachtig, waarin tv-bruidsparen in de tomatensoep vielen en Toppop het hoogtepunt van de week was. Ze leken voor altijd te duren, maar even knipperen met je ogen en we zijn veertig (!) jaar verder. Sweet memories.
Gonnie van Vliet

De liefde is het waard

In Margriet 13 las ik de openhartige inzending van Tooske. Na acht jaar intensief zorgen voor haar inmiddels overleden man durft zij geen nieuwe relatie te beginnen, want: ‘Wat als ik wéér moet mantelzorgen?’ Ik verkeerde op mijn 69ste in een soortgelijke situatie, maar dacht op een gegeven moment toch: weet je wat, ik geef mezelf een jaar. Als ik in dat jaar geen nieuwe partner vind, blijf ik net zo lief alleen. Ik schreef me in op een datingsite, heb verschillende dates gehad en ook een kortdurende relatie, tót het moment kwam waarop ik wel of niet mijn jaarabonnement moest verlengen. Ik besloot nog een laatste keer op iemand te reageren, een man die iets te ver weg woonde eigenlijk, en om een lang en ongelooflijk verhaal kort te maken: we wonen inmiddels een jaar samen en zijn zielsgelukkig met elkaar. Allebei zijn we jarenlang mantelzorger geweest en allebei beseffen we dat ook wij steeds ouder worden en straks misschien hulp nodig hebben. We zullen het zien. Op dit moment genieten we gewoon van wat we hebben samen, waardoor we ons vooralsnog tien jaar jonger voelen. Tooske, ik hoop dat je ook de stap durft te wagen. Je weet tenslotte niet wat het leven brengt.
Marianne

null Beeld
null Beeld

Toen we nog niet de ene na de andere serie of film konden streamen, was het: avondenlang spelletjes doen. Met het de (klein)kinderen, maar ook met vrienden, tot diep in de nacht.

Annemarie (56):

“Ik wist alle antwoorden van Triviant. Altijd. Ik nam de kaartjes mee naar de wc om te oefenen!”

Janneke (64):

“Mijn zusje en ik speelden op zondagochtend vroeg altijd Monopoly. Mijn ouders draaiden zich nog eens lekker om, tot de pionnetjes over de tafel vlogen en wij schreeuwend tegenover elkaar stonden. Het rodekoppenspel, noemde wij het.”

Jos (66):

“Het is een traditie in onze familie, Yahtzee tijdens de vakantie. Vroeger met mijn broer, die altijd vals speelde, en nu met onze kinderen!”

Anna (78):

“Met mijn kleinkinderen speelde ik altijd Mens erger je niet. En nog steeds, nu ze groter zijn pakken we graag het bord erbij!”

Els (62):

“Elke verjaardag komt hij te voorschijn, de sjoelbak. Tafel leeg, bak er op en sjoelen maar. Het mooie is: mijn bak is bijna net zo oud als ik, ik heb hem van mijn ouders meegekregen!”

Laura Kraegerredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden