null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Natuurlijk op je mooist

In Margriet 13 vertelt Wilma hoe lastig ze het vindt om er (steeds) ouder uit te zien en dat ze zich daarom goed wil blijven verzorgen. Ik ben zelf 65 en moet zeggen dat in mijn beleving ‘er ouder uitzien’ niets te maken heeft met ‘er onverzorgd uitzien’. Ik heb mijn haar nooit geverfd, omdat ik ooit iemand sprak die wenste dat ze er nooit aan was begonnen, omdat er sindsdien geen weg meer terug was. En bedenk maar eens… Zou jij je oma/moeder willen zien in een verpleeghuis, afhankelijk en dement misschien, met donker geverfd haar, geëpileerde wenkbrauwen, een laag make-up op, in een strakke spijkerbroek? Of gewoon zoals ze is? Een positieve uitstraling doet denk ik meer dan al die opsmuk.
Marjan

Een rollator kan altijd nog

Onlangs las ik in Margriet een goed artikel over het herseninfarct, waarop ik graag een aanvulling geef. In november 2020 zijn bij mij twee lichte herseninfarcten geconstateerd. Veertien maanden lang kreeg ik twee keer per week revalidatiefysio. Dat deed me goed, maar ik hield restverschijnselen: vermoeidheid, een slechte concentratie en, wat ik het ergst vond, ik was mijn balans kwijt, waardoor lopen moeizaam ging. De geriater adviseerde mij een rollator, omdat verdere behandeling helaas niet mogelijk was…Via mijn dochter kwam ik vervolgens in contact met een chiropraktijk in Haarlem. Na een uitgebreide intake en diverse testen kreeg ik een intensieve vijfdaagse behandeling van een neurologisch chiropractor en wat dát met mij heeft gedaan! Ik voel me een compleet ander mens. Mijn hoofd voelt anders, ik heb meer energie, lopen gaat goed. Wat ik jammer vind is dat deze behandeling nog zo onderbelicht is. Waarschijnlijk omdat deze valt onder de alternatieve geneeswijzen. Maar ik ben, nu vier weken verder, nog steeds erg blij ben met de verbeteringen. Daarom vertel ik graag mijn verhaal; wie weet, is het ook iets voor anderen.
Ine Timmerman

null Beeld
null Beeld

Op 27 april wordt koning Willem-Alexander 55 en dat wordt gevierd in Maastricht. Heel anders ging dat, toen koningin Juliana jarig was. Weet je nog, het defilé op Paleis Soestdijk?


Josephine (56):

“Ik ben maar iets ouder dan Willem-Alexander. Ik weet nog dat ik altijd medelijden met hem had. Hij maar saai op het bordes bij zijn familie, ik met vriendinnen Koninginnedag vieren, met een kermis en langs kraampjes vol lekkers.”

Anneke (60):

“Op je buik voor de tv, kijken naar wie er allemaal langskwam om koningin Juliana te feliciteren. Ik vond haar altijd zo op mijn grootmoeder lijken.”

Jolanda (72):

“Een tijd geleden zijn we gaan wandelen in het park van Soestdijk. Heel bijzonder: wat we al die jaren op televisie hadden gezien, zagen we nu in het echt.”

Annemieke (61):

“Ik zie nog voor me hoe Juliana stond te zwaaien, met haar familie. Het defilé was het startsein voor een gezellige Koninginnedag. Later begreep ik pas waar het begrip ‘juultjes’ vandaan kwam.”

Johanna (83):

“Mijn kinderen hebben dezelfde leeftijd als de kinderen van Beatrix. Zo leuk om hen via het defilé te zien opgroeien. Ik blijf nieuwsgierig hoe het met hen gaat.”

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden