MT50 M50 PRAAT MEE Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT50 M50 PRAAT MEE Beeld

De nieuwe naaimachine

“Onder de kerstboom lag in 2021 een naaimachine voor mij. Een gloednieuw exemplaar, bijna dertig jaar nadat ik er voor het laatst een had gekocht. Ik had weleens gezegd dat het me leuk leek om het naaien weer op te pakken, maar dat de kinderen me meteen een nieuwe machine cadeau zouden doen, zag ik niet aankomen. Misschien was het een stille hint van onze dochter die vroeger altijd in de leukste zelfgemaakte jurkjes rondliep en dat ook wel zou willen voor haar dochtertje. Of het was een idee van mijn zoon die aangaf dat het hoog tijd was om mijn oude hobby weer op te pakken nu ik na het overlijden van mijn man veel alleen thuis ben. Wat het plan erachter ook was, de nieuwe machine heeft me in elk geval al veel plezier gebracht. Ik geniet van het hele proces; van de stof uitkiezen tot de knopen aanzetten. Fantastisch om deze hobby na al die jaren weer te hebben teruggevonden en er ook anderen, zoals mijn kleinkinderen, blij mee te kunnen maken. Een beter cadeau had ik niet kunnen krijgen.”
Christa van den Berg

Nooit te laat voor een scheiding

“Net als Betta in Mijn verhaal (Margriet 46, red.) ben ik ook op latere leeftijd gescheiden. Het onbegrip, de beschuldigingen dat het wreed is om hem alleen achter te laten: ik herken het allemaal. En dat terwijl de liefde tussen mij en mijn ex-man al jaren over was. De scheiding was zwaar en heeft me vrienden gekost, maar de beslissing was het meer dan waard. Ik geniet nu weer van het leven, met een nieuwe liefde aan mijn zijde die dezelfde dromen en idealen heeft als ik. Het is nooit te laat om je leven nog om te gooien en te kiezen voor een nieuw pad, ook niet op het gebied van de liefde.”
Liesbeth

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden