null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Net als vroeger

“Deze zomer heb ik iets meegemaakt waarvan ik dacht dat het alleen in boeken, films en series voorkomt. Een aantal weken geleden ging ik op vakantie met mijn partner, dochter en de kleinkinderen. Eindelijk weer eens samen weg, gezellig in een huis op een vakantiepark. Het was een heerlijke familievakantie met een fantastisch gouden randje. Daar, in het zwembad van een vakantiepark, trof ik namelijk mijn jeugdvriendin Tineke weer. Compleet onverwacht, ruim veertig jaar nadat we ­elkaar uit het oog verloren toen ze naar een andere stad vertrok om te studeren. Natuurlijk hebben we allebei wat rimpels en grijze haren gekregen, maar verder was ze niets veranderd. Ook zij herkende mij meteen, waarna een ietwat ongemakkelijk maar ook ontroerend moment volgde. Wat fijn om haar na al die jaren weer in mijn armen te kunnen sluiten. We hebben zo veel om over bij te praten; over kinderen, kleinkinderen en onze partners. Gelukkig kunnen we nu, net als vroeger, alweer urenlang kletsen. Ik kan niet wachten om haar binnenkort weer te zien. Tineke, wat ben ik dankbaar dat je na al die jaren weer in mijn leven bent.”
Mariska (61)

Kat in de droger

“Op margriet.nl las ik dat het beter is om de deur van de wasmachine en droger open te laten staan na gebruik. Prima advies, maar pas wel extra op als je een kat hebt. Ik liet de deuren ook altijd openstaan, tot de kat van mijn dochter een keer in de ­droger zat. En – het is echt vreselijk – omdat ik het niet zag, heeft hij een tijdje meegedraaid. Gelukkig gaat het goed met het beestje en kunnen we er nu om lachen, maar je snapt wel dat de deur nu altijd dichtzit. Dat overkomt me niet nog eens.”
Christa Claire

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden