MT34 M34 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT34 M34 Praat mee Beeld

Weg met de microplastics

In het artikel ABC Zomerhaar in Margriet 28 miste ik iets over de milieubelasting van haarverzorgingsproducten. Zo had er bij de M in plaats van Melkboerenhondenhaar beter informatie kunnen staan over Microplastics. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze met elke wasbeurt microplastics vanuit hun shampoo en/of crèmespoeling door het putje spoelen richting riool, die in rivier en oceaan terechtkomen. Met de app Beat the microbeat kun je eenvoudig bekijken of je verzorgingsproducten microplastics bevatten. Je hoeft geen dure verzorgingsproducten aan te schaffen, met deze de app kun je ook zien welke gangbare shampoos microplastic-vrij zijn.
Saskia Timmerman

undefined

Onvergetelijke reis

Ik had bedacht om samen met mijn nichtje Saskia een reis te maken. Het werd een weekje Cyprus. Begin mei dus naar Ayia Nappa. Mooi hotel, prachtige baai en strand. We hebben genoten, ondanks onze gebreken; we hebben allebei reuma. Het hoogtepunt was ons boottochtje. Onderweg konden we zwemmen in helder en diep water. Saskia aarzelde lang, ik was al lang van de boot af gedoken. ‘Heerlijk,’ zei ik, terwijl het water best koud was. Saskia sprong en kwam met een kreet boven. Ze riep: ‘Flocking hell!’ Ik moest zo erg lachen! Kortom, onze reis zorgde voor een onvergetelijke herinnering.
Ria Smink-Wijntjes

Weer alleen

Na drie mislukte relaties ben ik weer alleen. Ik heb alles goed op de rit: mijn werk, een fijn huis, sport. Maar ik heb geen sociaal leven meer. Mijn ervaring is dat ik tot drie keer toe echt veel mensen ben kwijtgeraakt. Toenmalige vrienden en kennissen lieten me links liggen. Dat vind ik heel jammer, want daarmee mis je een stuk gezelligheid. Ik ga er wel alleen op uit, maar dat is het toch niet helemaal. Ik vraag me af of er nog meer vrouwen in deze situatie zijn? Ik zou toch wel graag weer een maatje hebben. Maar moet ik dan op Tinder? Echt niet!
N.

MT34 M34 horizontale lijn oranje Beeld
MT34 M34 Praat mee MT Beeld

Weet je nog?

Op Tienertoer

Voor het eerst zonder je ouders op pad: met de Tienertoer kon het!

Tine (60):

“Met drie vriendinnen gingen we op pad, na ons eindexamen. Veel verder dan Utrecht kwamen we niet vanuit Zeeland, veel te leuk was het daar!”

Chris (61):

“Mijn ouders vonden het reuzespannend, twee meisjes door Nederland. En dat vind ik met mijn kleindochter nu precies hetzelfde!”

Doris (60):

“Amsterdam, Groningen, Maastricht... We zaten meer in de trein dan daarbuiten, maar hé, we waren wel op heel veel mooie plekken geweest.”

Anique (70):

“Mijn man en ik gaan deze zomer weer op ‘tienertour’. Nu een stukje verder, maar het gevoel en de voorpret is hetzelfde!”

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden