null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

De soep van mijn moeder

“Nu het kouder wordt en er weer vaker soep op tafel staat, denk ik meteen aan het verhaal dat mijn moeder me vroeger vertelde. Ze is een fantastische kok en maakt de lekkerste stoofpotjes en stamppotten. Maar háár gerecht is al jaren een overheerlijke soep met tomaten, linzen en bruine bonen. Mama maakte ’m vroeger altijd op zaterdagmiddag, dan konden we er twee dagen van genieten. En niet alleen wij: ze bracht ook altijd een pannetje naar oma die aan de overkant van de straat woonde. Oma was altijd vol lof over de soep, alsof ze nog nooit zoiets lekkers had gegeten. Tot op een dag mijn moeder door gezondheidsklachten even geen puf had om zelf soep te maken. Omdat mijn oma toch altijd rekende op een pannetje soep besloot mijn moeder twee grote blikken te legen in een pan. En wat denk je? Nog steeds zei oma dingen als: ‘O kind, wat maak je toch altijd lekkere soep!’ Tot grote hilariteit van mijn moeder natuurlijk, die wist dat het uit een blik kwam. We hebben het oma nooit verteld, maar kunnen er nog altijd smakelijk om lachen.”
Dinie Jansen

Knus onder een kleedje

Net als veel andere Nederlanders, heb ik mezelf deze winter een uitdaging gegeven: de verwarming zo weinig mogelijk aan hebben. En áls ik ’m al aanzet, moet dat minstens twee graden lager dan ik andere jaren gewend was. Tot nu toe houd ik het gelukkig nog prima vol; een warme trui en dikkere sokken blijken wonderen te kunnen doen. En dat is niet de enige ontdekking die ik heb gedaan. Een heerlijk warm dekentje op de bank tijdens het televisiekijken, is eigenlijk veel knusser en gezelliger dan die twee graden extra op de thermostaat het kunnen maken. Natuurlijk is het nog de vraag of ik het tijdens een strenge winter kan volhouden, maar tot nu toe gaat het gelukkig goed. Alle kleine beetjes helpen dit jaar.
Maria van Ruiswijk

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden