null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

De hond van mijn vader

“Mijn vader overleed twee jaar geleden na een kort ziekbed. Ik bleef als enig kind achter, maar niet helemaal alleen: zijn teckel Nova kwam bij mij wonen. Het was natuurlijk even wennen in zo’n nieuw huis, maar al snel vonden we samen onze draai. Behalve in de avond. Elke dag om klokslag negen uur zat ze in de keuken te piepen. Wat ik ook probeerde, niets leek haar te kalmeren. Tot ik dacht aan mijn vaders avondritueel: een cracker met kaas, medicijnen en dan naar bed. Zou Nova ook elke avond iets hebben gekregen? Ik begon met een handjevol brokjes en een botje, maar die waren niet de oplossing tegen het piepen. Tot ik het blok kaas uit de koelkast haalde; ik heb haar nog nooit zó enthousiast zien kwispelen. Natuurlijk is kaas niet echt goed voor Nova, maar om mijn vader te eren, houden we de traditie in stand. Nog elke avond denk ik, zodra ik het plakje kaas uit de koelkast haal, nog even aan papa. Dankzij die trouwe viervoeter leeft mijn vader nog voort.” Anita N.

Wat is jouw verhaal?

Voor Mijn verhaal in de Praat mee in Margriet zijn we altijd op zoek naar mooie verhalen. Wat is jouw verhaal? Wellicht gaat het over een mooie ontmoeting die je nieuwe inzichten gaf of heb je een ervaring die je met anderen wil delen. Misschien heb je een beslissing genomen die je leven veranderde, of wil je andere vrouwen inspireren. Of het nu emotioneel, inspirerend of juist grappig is, we zijn heel benieuwd naar wat jouw verhaal is. Heb jij een verhaal dat je wilt delen? Mail naar praatmee@margriet.nl met als onderwerp Mijn verhaal. Goed om te weten: je hoeft het niet zelf te schrijven.

RedactieRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden