MT23 M23 Praat mee Beeld Getty Images, Bruno Press.
Beeld Getty Images, Bruno Press.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we deze brieven.

MT23 M23 Praat mee Beeld

De oplossing: een loopfiets

Net als Linettes man (Margriet 16) kreeg ook ik loop­problemen en net als hij wilde ook ik niet krom achter een rollator lopen. Ik ben begonnen met nordic walking, wat juist voor mijn heupen erg goed bevalt. Voor langere wandelingen gebruik ik een NRG-loopfiets, met een stangetje waar ik de hondenriem aan vast kan klemmen. Hondje en ik allebei blij, want we gaan hierdoor sneller en verder. Voor jouw man wellicht een aanrader, Linette? Je kunt overal naar binnen, omdat de loopfiets de status heeft van loophulpmiddel. Ik krijg onderweg veel leuke reacties, omdat het er zo sportief uitziet.
Hanke Hagemans

Macaroni met smac

Gedurende mijn leven mocht ik meerdere kanten van ‘geld’ leren kennen. In mijn jeugd gingen we veel naar pretparken en uit eten. Ik mocht exclusieve kleding uitzoeken en aan speelgoed geen gebrek. Geld was destijds ook een fijne afleiding van de heftige ruzies tussen mijn ouders. Ze kochten gezelligheid en elkaar, in de hoop er verbondenheid mee te verkrijgen, maar uiteindelijk vergrootte hun ‘geld-issue’ juist alle achterdocht en wantrouwen. In andere fasen zaten mijn mams en ik echt op zwart zaad. Ik heb geld uit mijn spaarpot gehaald om macaroni met smac van te kopen. Ik zag hoe mijn moeder de dunne blaadjes uit het psalm­boek (!) gebruikte als vloei­papier om er een shagje van te draaien. En omdat schuldeisers woekerrentes vroegen, werd het financiële probleem groter en groter. Tegenwoordig hecht ik minimaal aan materiaal. Ik vind het fijn om te delen van hart tot hart en ben zo blij dat ik dit in mij heb mogen behouden. Door de jaren heen heb ik een grotere ‘innerlijke rijkdom’ verkregen, die niet in geld is uit te drukken en waar ik naast mezelf ook anderen mee mag ondersteunen. Ik ben een rijker mens dan ooit.
Krijna van Loenen

MT23 M23 Praat mee Beeld

De lp maakte een paar jaar terug een fantastische comeback. Want hoe leuk is het, met z’n allen rondom de pick-up!

Eva (59):

“Mijn eerste singletje was van countryzangeres Emmylou Harris. Eindeloos gedraaid met vriendinnen op mijn kamertje.”

Annemiek (70):

“De dag dat ik mijn eigen pick-up kreeg! Op zolder organiseerden we gezellige avondjes, met muziek en soms zelfs een dansje. Mijn broer had een koffer vol mooie lp’s die ik dan weleens mocht lenen.”

Els (72):

“Later kwam de cd en toen Spotify, maar nog steeds haalt niets het bij mijn langspeelplaten. Vooral klassieke muziek luister ik toch het liefst via mijn lp’s.”

Corine (61):

“Nog steeds kunnen we ervan genieten, met vrienden rondom de grammofoon. Om beurten mag ieder zijn favoriet draaien. Net als vroeger.”

Johanna (76):

“Mijn moeder die steeds mijn kamer in stormde: of de muziek wat zachter mocht?! Maar The Beatles kón je gewoon niet zachtjes zetten.”

Vertel ons je verhaal

OPROEP | Voor Mijn verhaal in Praat mee zijn we altijd op zoek naar mooie verhalen. Waarover gaat dat van jou? Wellicht over een mooie ontmoeting die je nieuwe inzichten gaf? Misschien heb je een beslissing genomen, waardoor je leven een andere wending nam? Is jouw verhaal zo uit het leven gegrepen dat het anderen herkenning biedt? We horen het graag! Of je verhaal nu inspireert, emotioneert, aan het denken zet en/of de lezer doet glimlachen, wij zijn benieuwd.

Belangrijk: je hoeft het niet zelf te schrijven. Stuur een mail waarin je vast wat uitleg geeft naar praatmee@margriet.nl. Kunnen we je verhaal plaatsen, dan nemen we contact op.

Laura KraegerGetty Images, Bruno Press.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden