null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Marktplaatsvriendschap

“Al meer dan 25 jaar spaar ik puddingvormen in allerlei kleuren, maten en vormen. Zeker als je al zo lang spaart, heb je af en toe weleens een dubbele. Ik heb er denk ik al tientallen verkocht via Marktplaats, maar dat ik daarmee een nieuwe vriendin zou treffen had ik nooit verwacht. Ik ben helemaal niet zo dat ik een vreemde zomaar binnen zou uitnodigen, maar toen zij voor de deur stond om iets op te halen, was de klik zo sterk dat ik vroeg of ze een kopje thee wilde. En voor we het wisten waren we drie uur verder. We hebben heerlijk zitten kletsen op de bank, niet alleen over de verzameling die we allebei hebben, maar ook over tal van andere onderwerpen. Een paar weken later spraken we weer af en zo is onze bijzondere Marktplaatsvriendschap gegroeid. Wat is het fijn om een vriendin te hebben die precies snapt hoe leuk het is om die ene puddingvorm die je al jaren zoekt tegen te komen in de kringloopwinkel, maar ook een luisterend oor biedt als het even niet zo goed gaat. En dat dankzij die verzameling.”
Corine (73)

Dierbare liefdesbrieven

“Laatst vond ik bij het opruimen de liefdesbrieven die mijn man me schreef weer terug. Een waardevolle vondst, zeker omdat hij ruim acht jaar geleden is overleden. Hij was een Engelsman en woonde destijds in Plymouth, terwijl ik – zijn grote liefde – in Amsterdam woonde. Ruim een jaar schreven we elkaar brieven met tussendoor slechts een paar keer een bezoek aan elkaar. We trouwden in 1968, waarna hij naar Nederland emigreerde en we vele mooie jaren samen mochten beleven. Het is zo dierbaar om deze brieven nu, al die jaren later, weer te lezen. Ze maken veel herinneringen en emoties los.”
Carla Feteridge

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden