null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Leve hormoontabletten!

“Toen ik in de overgang kwam, was ik al 57 jaar oud, dus ik had bij vriendinnen al genoeg opvliegers gezien. Toch was ik totaal niet klaar voor hoe de overgang mij overviel. Naast de welbekende klachten kwamen er donkere wolken in mijn hoofd die niet meer leken te verdwijnen. Na jarenlang aanmodderen met supplementen en een coach, kreeg ik van mijn huisarts uiteindelijk hormoontabletten voorschreven. Er ging een wereld voor me open. Ik kon de positieve kant van het leven weer zien en genieten van de kleine dingen: geweldig! Na twee jaar dacht ik dat het beter was om te stoppen; ik was inmiddels 62 en de overgang zou nu toch wel over zijn? Maar ik kon er niet verder naast hebben gezeten. Samen met een overgangsconsulent ging ik aan de slag, maar de symptomen kwamen één voor één terug. Dus begon ik weer met hormoon-therapie. Waarom zou ik in misère leven, terwijl een tabletje per dag het leven zo veel positiever kan maken? Zolang mijn huisarts zegt dat het geen kwaad kan, blijf ik mijn happy pills gebruiken.”
Greet (63)

Stopwoordjes komen veel voor

Ik herken ‘zeg maar’ precies wat Helene schrijft in Margriet 41, over ons nationale stopwoord. Net als ‘weet je wel?’ en ‘dus ja’. Zeker als je erop gaat letten, merk je hoeveel van onze taal gewoon opvulling is voor stiltes die we laten vallen. Ik hoor tegenwoordig, vooral in praatprogramma’s, heel vaak: ‘en noem maar op’. Dat zeggen ze dan wanneer ze niet op meer voorbeelden kunnen komen. Bijvoorbeeld: ‘Mensen betalen te veel voor groente en vlees en noem maar op’ en ‘We gaan vaker in Europa op vakantie, Frankrijk en noem maar op.’ Als je erop let, kun je niets anders meer horen. Zita

Wat is jouw verhaal?

Voor Mijn verhaal in de Praat mee in Margriet zijn we altijd op zoek naar mooie verhalen. Wat is jouw verhaal? Wellicht gaat het over een mooie ontmoeting die je nieuwe inzichten gaf of heb je een ervaring die je met anderen wil delen. Misschien heb je een beslissing genomen die je leven veranderde, of wil je andere vrouwen inspireren. Of het nu emotioneel, inspirerend of juist grappig is, we zijn heel benieuwd naar wat jouw verhaal is. Heb jij een verhaal dat je wilt delen? Mail naar praatmee@margriet.nl met als onderwerp Mijn verhaal. Goed om te weten: je hoeft het niet zelf te schrijven.

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden