MT51 M51 Praat Mee Beeld Getty Images.
Beeld Getty Images.

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT51 M51 Praat Mee Beeld

Geluksmomenten

“In het leven besteden we veel tijd aan zoeken naar geluk in de grote momenten. Je eerste liefde, je trouwdag, de geboorte van je kinderen of de dag dat je oma mag worden. Natuurlijk zijn dat diamanten in ons leven, maar we moeten ook de minder zeldzame edelstenen vieren. Als je de geluksmomenten ook ziet in de kleine dingen, mag je ze veel vaker meemaken. Geluk zit namelijk ook in: uit volle borst meezingen met je favoriete liedje en koffiedrinken in de najaarszon. Het zit in een lief appje van een goede vriendin, in een prachtige zonsondergang en in lachen om alles en niets met je (klein)kind. In alleen maar groene stoplichten onderweg naar mijn werk en in de hand van een geliefde vasthouden. Sinds ik meer stilsta bij dit soort mooie momenten die me een warm gevoel geven, sta ik positiever in het leven. Ik ben dankbaar voor elke dag, elke minuut die ik gezond en gelukkig mag leven. Want ondanks alle tegenslagen, zijn er nog altijd meer geluksmomenten. Je moet ze alleen wel herkennen.”
Loes Veenstra

Bedankt opa!

“‘Leg je wel een warm kleed in de achterbak!’ was een van de eerste dingen die mijn opa zei, toen ik op mijn negentiende trots mijn eerste autootje aan hem kwam laten zien. ‘Je weet maar nooit wanneer het van pas komt,’ waren zijn wijze woorden. En ondanks dat ik het eigenlijk een beetje onzin vond, deed ik het. Bijna veertig jaar lang lag-ie daar altijd, dat warme kleed. In verschillende auto’s en diverse uitvoeringen, maar altijd had ik de deken mee zonder dat ik ’m ooit echt nodig had. Tot een paar weken geleden, toen ik voor het eerst met pech langs de snelweg stond. In de regen stonden mijn man en ik achter de vangrail te wachten op de Wegenwacht, samen schuilend onder de warme deken uit de achterbak. Bedankt, opa!”
Jannie

Ilse van RoekelGetty Images.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden