null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

Eerste bikini

“Ik groeide in de jaren zestig op als schuchter meisje in een gereformeerd gezin, dus trots zijn op mijn lichaam is niet iets wat mij met de paplepel is ingegoten. Sterker nog: mij werd geleerd dat mijn lichaam alleen voor mij was en niet iets wat ik mensen van buitenaf mocht laten zien. Dus heb ik eigenlijk altijd verhullende kleding gedragen, om mezelf maar niet te veel in the picture te zetten. Maar nu, zo net na mijn zeventigste verjaardag, heb ik besloten dat het klaar moet zijn met die onzekerheid. Waarom zou ik niet blij mogen zijn met mijn lichaam, zeker na alles wat het heeft doorstaan? Het heeft me drie kinderen gegeven, borstkanker doorstaan en houdt me nog steeds op de been. Ik heb besloten voor het eerst in mijn leven een bikini te kopen voor mijn vakantie op Tenerife dit najaar. Samen met mijn dochter ben ik naar een luxe lingeriezaak gegaan en heb daar een mooi exemplaar gevonden. Ik kan niet wachten om er over een paar maanden in te stralen op het strand.”
Irma (70)

De scans blijven spannend

Ik las enkele weken geleden in Margriet het verhaal van zussen Miriam en José die beiden zijn geraakt door borstkanker. Het is voor mij helaas een herkenbaar verhaal op meerdere vlakken. Vooral dat kleding nooit echt netjes zit met een borstprothese eronder herken ik. ‘Niemand ziet het,’ zegt men dan, maar ikzelf zie het zéker wel en dat voelt vervelend. En de scans, die worden elke keer spannender, zelfs als je je helemaal goed voelt. Altijd maar weer hopen dat de uitslag positief is. Bedankt voor het delen van jullie mooie verhaal, zussen.
Roos Heerings

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden