null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

null Beeld

De liefde van een zus

In Margriet 38 vertelde Marion van de Coolwijk hoe haar wereld instortte, toen haar zus Averil longkanker bleek te hebben en daar anderhalf jaar geleden aan overleed. Haar verdrietige verhaal riep veel herkenning op. Een greep uit de reacties:

 • Beatrix Hendriks-Meertens: “Wat me vooral raakt in dit verhaal, is hoe Marion zegt dat ze nog zo vaak de telefoon heeft gepakt om haar even te bellen. Dat heb ik ook heel vaak gedaan, om me dan te realiseren dat ze er niet meer is. De hele dag was ik er dan weer kapot van.”
 • Yvette van Geel: “Herkenbaar en heel verdrietig. Ik ben mijn moeder ook verloren aan kanker. Ik zou haar zo graag nog eens bellen voor advies, maar dat gaat helaas niet meer.”
 • Lida van Rijswijk-Sluijter: “Net als Marion mis ik ook zo’n maatje als mijn zus was. Er is niemand die die intense band kan vervangen, hoe close je met vriendinnen ook bent.”
 • Aukje Westerhof: “Mijn broer was nog maar 35 jaar toen hij aan longkanker overleed. Ik was zo graag samen oud geworden.”
 • Kimberley Bosman: “Even binnenlopen, bellen voor advies… Als iemand overlijdt, worden de kleine dingen die je zo normaal vond ineens óók heel belangrijk.”
null Beeld
null Beeld

De deurbel blééf rinkelen!

De voddenboer, de bakker, de melkboer en de schillenboer: vroeger kwamen ze allemaal langs de deur. En dan was er natuurlijk ook nog de SRV-wagen.

 • Agnes Vennix: “De schillenboer kwam vroeger nog met paard en wagen, net als de melkboer. Zwaar werk was het. Bij ons kwam ook nog de mosselman, op de fiets met een grote mand.”
 • Cora Dorrestijn: “Als we het belletje hoorden, wisten we meteen dat de melkboer eraankwam. Een hoogtepunt, elke week weer!”
 • Marlies de Vries-Scheres: “Aan het einde van de zomer kwam de kolenboer weer met zware zakken kolen het hok in de tuin bijvullen. Dan is het nu toch wel een stuk gemakkelijker.”
 • Colinda Jacobs: “Als ik aan de SRV-wagen denk, denk ik meteen aan het typische luchtje dat daarbinnen hing. Heerlijk!”
 • Mary de Groot: “De melkboer, met zijn losse melk in melkbussen, die hij dan in onze glazen flessen goot. ’s Winters met hele blokken ijs erin, want verwarming was er natuurlijk niet.”
null Beeld

Op de (elektrische) fiets

Recentelijk vroeg Carla (61) advies in Praat Mee. Ze wil een nieuwe fiets, maar twijfelt of ze moet gaan voor een ‘gewone’ stadsfiets of beter kan investeren in een elektrische fiets.

 • Willie van der Schuit - Versteeg: “Ik zat met hetzelfde dilemma. Eigenlijk voelde ik me nog te jong (67) en fit om een elektrische fiets te kopen, maar ik heb het toch gedaan. De ondersteuning kun je zelf aanpassen in sterkte; het is de beste aankoop die ik in lange tijd heb gedaan.”
 • Lien Dokman-Verreijt: “Ik vind een e-bike maar lastig, het lijkt me niks. Je moet ’m driedubbel op slot zetten, de accu opladen… Er zijn veel meer handelingen voor je erop stapt. Een gewone fiets lijkt mij handiger als je nog gewoon kunt trappen.”
 • Helen Du Pree: “Ik heb een e-bike en ben er hartstikke blij mee. Ik fiets meer dan ooit, omdat je er makkelijker en verder mee kunt fietsen. Ik had het jaren eerder moeten doen.”
 • Annet van Dijk: “Fietsen op de e-bike maakt voor mij van fietsen een feestje, waarom zou je jezelf dat onthouden? De ondersteuning bepaal je zelf, dus minder gezond hoeft het echt niet te zijn.”
RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden