MT33 M33 Praat Mee Beeld Brunopress, Getty Images
Beeld Brunopress, Getty Images

PREMIUM

De mooiste brieven en reacties van lezers

Uit alle reacties die we op de redactie binnenkrijgen, kozen we onder andere deze brieven:

MT33 M33 Praat Mee Beeld

Eindelijk dat diploma

Mijn kleinzoon Casper (7) begon vlak voor corona aan zijn zwemlessen. Helaas moest hij na elke lockdown opnieuw beginnen. Nu, bijna drie jaar later, zaten mijn man en ik samen met onze dochter langs de kant van het zwembad. Eindelijk mocht hij afzwemmen. Dat trotse koppie toen hij zijn felbegeerde A-zwemdiploma kreeg... Hij kwam direct naar me toe. “Oma, ik heb niet opgegeven, het is me eindelijk gelukt.” Dat is wat ik hem altijd zeg. Ik hoop dat hij dit de rest van zijn leven onthoudt.
Joyce

Herkenbaar

In Margriet 28 vertelde Joke Snijders haar verhaal. Ze raakte besmet met het coronavirus, maar in tegenstelling tot de meeste mensen voelde ze zich níét binnen een paar weken alweer wat beter. Het is voor mij allemaal zó herkenbaar wat ze zegt; je ziet er zo goed uit. Mijn antwoord is dan: ‘Helaas werkt de binnenkant niet zo goed.’ Dan kijken mensen je aan en weten ze niets meer te zeggen. Zo zijn er helaas ook vriendschappen verloren gegaan door onbegrip.
Therese

Troosthond

Wat een heerlijk hilarisch verhaal van Saskia Smith in Margriet 27 over de hond die haar met haar legenestverdriet komt troosten. Nadat onze jongste zoon uit huis ging, kregen wij ook een hond, een Heidewachtel. Een grote lieverd, maar wát een zorg en aandacht. Het is echt ons vierde kind. En het mooie: de andere drie komen er vaak weer voor naar huis!
Tamara

null Beeld
MT33 M33 Praat Mee Beeld

Weet je nog?

Mannetje op de maan

In juli 1969 zaten miljoenen mensen wereldwijd aan de buis gekluisterd. De eerste maanlanding was een feit. Astronaut Neil Armstrong zei erover: ‘That’s one small step for man, one giant leap for mankind.’ Herinneringen aan dit legenda­rische moment.

Loes (75):

“Ik zeg: Chriet Titulaer. Wat een man! Hoe hij dingen kon uitleggen, fantastisch.”

Ria (68):

“Het ging alleen nog maar over de maanlanding. Op school speelden we maanmannetjes. Mijn broer was Neil Armstrong, ik Michael Collins.”

Vera (60):

“Ik vond het maar een griezelig idee, mannen op de maan…”

Angela (62):

“Mijn ouders maakten me wakker om tv te komen kijken: dit móést ik meemaken. De eerste mensen op de maan.”

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieBrunopress, Getty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden