DEN HAAG - Eindexamenleerlingen tijdens hun examen op een middelbare school. Vanwege de coronacrisis vinden de examens in aangepast vorm plaats. Leerlingen mogen vanwege corona ook dit schooljaar een extra herkansing doen en hun examens spreiden over twee tijdvakken. ANP REMKO DE WAAL Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

De eindexamens zijn begonnen: wens je (klein-)kind succes in een filmpje

De eindexamenperiode is donderdag 12 mei begonnen. Een spannende tijd voor leerlingen op de middelbare school. Ze kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken van hun moeder of oma. Stuur daarom een filmpje in om je (klein-)kind succes te wensen met de examens!

Het is al leuk om je (klein-)kind in een videoboodschap succes te wensen met de eindexamens, maar het is nóg leuker als die video op de kanalen of website van Margriet verschijnt. Neem daarom een filmpje op en stuur het in. Wie weet zie je de video terug bij Margriet. Hieronder geven we je tips.

Zo pak je het aan:

  • Gebruik de camera van je mobiele telefoon om het filmpje te maken. Dat kan door de selfie-stand te gebruiken, zodat je zelf in beeld bent. Zet je telefoon ergens tegenaan. Druk op de opnameknop, neem plaats voor de camera en spreek je boodschap in. Daarna druk je weer op de opnameknop, om de video te beëindigen.
  • Voor plaatsing op een website of social media, is het belangrijk om een horizontale/liggende video te maken. Dus kantel je telefoon bij de opname.
  • De video staat nu op je telefoon. Hieronder kun je de video uploaden. Dat kan via je telefoon, maar ook via de computer. Stuur in het laatste geval de video dan even per e-mail naar jezelf, zodat je die op de computer kunt openen en uploaden.
Redactie MargrietANP / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden