Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

NIEUW Mijn verhaal de podcast: Claire kwam op haar 58e uit de kast als transvrouw: ‘Ik hoef nu geen rol meer te spelen’

Claire Mylène Slingerland werd als vrouw geboren in een mannenlichaam. Pas toen ze 58 jaar oud was, durfde ze daarvoor uit te komen, en ging ze in transitie. “De eerste persoon die ik vertelde dat ik me eigenlijk een vrouw voelde, was mijn vrouw Nicole. Ze reageerde heel mooi, ze zei: ‘Ik zal altijd van je houden’. Toen viel er heel veel van me af.”

In aflevering vier van ‘Mijn verhaal’ de podcast vertelt Claire over haar leven na haar coming out en hoe het is om eindelijk echt zichzelf te kunnen zijn:


Mijn verhaal de podcast: gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn

Op de vlucht slaan met je kind, een relatie hebben met een grote drugsbaron of je niet thuis voelen in je eigen lichaam. In ‘Mijn verhaal’ de podcast gaat journalist Marijke Kolk in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Iedere woensdag beluister je een nieuwe aflevering, hier op margriet.nl/podcast.


Annemiek: ‘Het overlijden van je kind een plek geven? Ik heb geen flauw idee waar die plek is’

Ambulancechauffeur Annemiek schrok niet meer zo snel van een uitgebrand autowrak. Tot ze het wrak herkende en het slachtoffer haar negentienjarige zoon Gian bleek te zijn. “Dat moment is gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer. Ik ben weggelopen en heel hard gaan gillen en aan mijn haar gaan trekken.” Beluister ook aflevering 1, het verhaal van Annemiek:

Bregje: ‘Hij was te oud, te dik en een hasjhandelaar, toch trok hij me aan als een magneet’

Op haar 21e valt Bregje als een blok voor de achttien jaar oudere hasjhandelaar ‘de Walrus’. Zij een student uit een goed milieu, hij een prominent figuur in het criminele circuit. “We waren zó anders, maar toch was er een zielsverbondenheid tussen ons. Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel. Wat idioot was natuurlijk, want hij liep helemaal niet in een veilige wereld rond.” Beluister hier aflevering 2, het verhaal van Bregje:

Kyra vluchtte met haar zoon: ‘Ik kon pas weer ademhalen toen het vliegtuig opsteeg’

Nadat Kyra’s Iraanse schoonfamilie besloot haar partner Mohsen uit te huwelijken aan een Iraanse vrouw, sloeg Kyra op de vlucht met haar zoon Omar; doodsbang dat haar schoonfamilie Omar zou ontvoeren. “Ik hoorde vier maanden nadat ik gevlucht ben dat Mohsen getrouwd is met de bruid die zijn familie voor hem had uitgekozen. Dat was een klap in mijn gezicht, alsof ons gezin nooit iets had betekend.” Beluister hier aflevering 3, het verhaal van Kyra:


Volgende week in Mijn verhaal: Judith kwam er na jaren huwelijk achter dat haar man autisme had

Ze merkte wel dat haar huwelijk anders was dan dat van andere stellen. Haar man bouwde bijvoorbeeld liever hutten met de kinderen, dan dat hij gezellig een borrel dronk met vrienden. Hij wilde overal controle over hebben en kon zomaar vanuit het niets ontploffen. Maar hij was ook ontzettend lief en zorgzaam, voor Judith en voor de kinderen. En toch miste Judith iets in haar huwelijk. “Ik zag hem op een gegeven moment meer als m’n oudste kind. Nou, ga die maar eens seksueel begeren. Dat is niet lekker vrijen.” Vanaf 16 juni te beluisteren op margriet.nl/podcast. Ook beluister je hier afleveringen 1 tot en met 3.

Interviews | Marijke Kolk
Onder redactie van | Nova Letschert, Loesja de Bruin, Bram Huisers, Annemijn Fleer, Tessa Huisman, Maud Hekman, Melanie Seuren