null Beeld

Zonder je man op vakantie: Christina doet het

Wat nou als je zelf van de zon of de rust houdt, maar hij juist van sneeuw en actie? In blauwbekken op de piste of houten billen krijgen van het motorrijden heeft Christina geen zin. Dus gaat zij zonder man op vakantie.

Christina van den Hoven (40) vindt rust in yoga en meditatie. Daarom gaat ze weleens op retraite. Haar partner Ron heeft juist meer actie nodig en maakt reizen op de motor.

“Onlangs ben ik weer een weekje op retraite geweest. Op Ibiza dit keer. Het was een heerlijke week voor mezelf. Het programma bestond uit yoga en meditatie, een workshop tarotkaarten leggen, inspiratiesessies en wandelingen in de natuur. Ik kon weer even helemaal mijn batterij opladen. Mijn partner Ron en ik hebben het heerlijk samen, maar onze interesses lopen erg uiteen. Ik houd van rust. Ik vind het fijn om soms even stil te staan, tijd voor mezelf te nemen en te kijken waar ik in het leven sta. Ron is gek op motorrijden en de snelheid en vrijheid die daarbij horen. Vijf jaar geleden maakte hij een rondreis op de motor door Amerika. Samen met een paar vrienden, allemaal op de Harley. Dat vond ik geweldig voor hem, ik zag dat het hem blij maakte. Voor mij was het wel even omschakelen om alleen te zijn. Ik was het niet gewend om in een leeg huis thuis te komen. Maar het had ook voordelen: eindelijk kon ik weer eens rodelinzendahl eten, haha. Daar houdt Ron niet van. Aan het begin van dit jaar maakten we een plan: wat wil jij, wat wil ik? Ron wilde weer graag met de motor weg en is nu zijn route aan het uitstippelen voor komend najaar. Ik doe zelf al tien jaar aan yoga. Het helpt me om dingen los te laten. Tijdens een retraite kan ik daar nog meer verdieping aan geven. Toen ik zag dat er een inspiratie-retraite op Ibiza zou zijn, was ik meteen enthousiast. Ron en ik werken allebei fulltime, ik heb een drukke baan als directiesecretaresse bij een bank. Onze vakanties willen we optimaal benutten. En dat houdt dus soms in dat onze wegen zich even scheiden. Ron heeft één keer meegedaan met een yogales. Het gaf hem geen rust. En ik houd er niet van om achter op de motor te zitten. Het gaat me te snel en heel comfortabel zit het niet. Na een rit ben ik helemaal gesloopt door al dat gehobbel en gesjees. Ik zie zeker voordelen aan apart op vakantie gaan. Door afstand te nemen besef je nog meer wat je aan elkaar hebt. Ik vind het altijd superfijn om Ron weer op Schiphol te zien. Natuurlijk maken we ook samen mooie reizen. We zijn in onder andere India, Dubai en Zuid-Afrika geweest. Maar als er bij een van ons iets moois op het pad komt, stimuleren we elkaar daarin. Als je iets graag wilt, doe het dan. Het leven is te kort om concessies te doen.”

Ook interesse om op retraite te gaan? Kijk voor meer informatie op retreatyourself.nu.

Lees ook het verhaal van Sylvia in Margriet 2017-25/26. Bestel deze editie na via Magazine.nl.

null Beeld

Tekst | Anne Broekman

Fotografie | Bart Honingh

Styling en visagie | Linda Huiberts

Ook interessant om te lezen

Deze baby houdt duidelijk niet van appelmoes. Bekijk snel onderstaande video.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden