Zo zag Irene Moors er vroeger uit Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet
Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

Zo zag Irene Moors er vroeger uit

Deze week straalt Irene Moors (54) op de cover van Margriet In een interview met Margriet vertelt ze onder andere over Carlo, hoe ze zichzelf ziet én over haar gezin. Inmiddels is ze al 33 jaar te zien op de buis. Tijd om eens terug te blikken op deze jaren. Wij nemen je mee door de afgelopen 33 tv-jaren van Irene.

Op 18 juni 1967 werd Irene geboren in Alkmaar. Al snel verhuisde ze naar Haarlem, waar ze haar jeugd doorbracht. Samen met haar man Barry, haar dochter Rosalie en haar zoon Tijn woont ze nu in Heemstede. In 1988 beleefde Irene haar tv-debuut, waarna ze nog heel veel programma’s heeft gepresenteerd.

Irene Moors tijdens haar televisiedebuut

Op Instagram deelt Irene een foto van een artikel uit de krant uit 1988, het jaar waarin ze haar debuut maakte op televisie. Het eerste programma dat ze presenteerde was Dit is Disney, een programma van de NCRV voor kinderen over tekenfilms van Walt Disney.

Samen met Carlo

Een jaar later stapte Irene over naar RTL Véronique (het latere RTL 4), waar ze voor het eerst samen met Carlo ging op televisie te zien was. Samen waren ze het presentatieduo van Hitbingo en het duo bleek een match made in heaven. Over dit programma vertelt ze Margriet: “Stonden we daar als twee jonge broekies die van toeten noch blazen wisten in de indrukwekkende studio van Aalsmeer met een bak vol publiek. Wat was ik nerveus. Ook Carlo zweette peentjes. Toch deden we alsof het voor ons de normaalste zaak van de wereld was, net als Pippi Langkous met haar ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’.”

Samen met Carlo Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet
Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

Telekids

Nadat Irene een tijdje in haar eentje Telekids presenteerde, ging ze vanaf 1993 ook bij dít programma samenwerken met Carlo. Dit hebben zij tot 1999 samen gedaan. Voor het programma ontving het duo in 1997 de Margriet-Kinder-Tv-Prijs, die destijds uitgereikt werd.

Telekids Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet
Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

Life & Cooking en Life 4 You

Het populaire duo bleef na Telekids samen om nog meer programma’s te maken. Zo presenteerden ze van 2000 tot 2009 het programma Life & Cooking. En later, van 2009 tot 2015, waren zij elke zondagmiddag als presentatoren te zien bij het programma Life 4 You. Aan Margriet vertelt ze: “Geef ons publiek, een tafel, gezellige gasten en wij zijn op ons best.” Deze foto is genomen in de studio van Life & Cooking samen met kok Rudolph van Veen.

Life & Cooking en Life 4 You Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet
Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

De TV Kantine

Vanaf 2009 maakten Carlo en Irene De TV Kantine, waarin ze in elke aflevering getransformeerd werden in verschillende BN’ers. Zo hebben ze de afgelopen jaren heel veel verschillende typetjes gespeeld. Ze bleek onder andere Máxima fantastisch na te kunnen doen. Deze foto werd genomen in 2010 op de set van De TV Kantine. Onlangs heeft Irene aangegeven na twaalf seizoenen te stoppen met het populaire programma.

De TV Kantine Beeld ANP /  ANP Kippa
Beeld ANP / ANP Kippa

Irene in 2021

De coronatijd heeft Irene een bepaalde rust gebracht, vertelt ze ons. Ze is zich meer gaan focussen op klussen achter de schermen. Ze zegt daarover: “Die rust bevalt me prima. En mijn tijd vult zich vanzelf. Ook met televisie, al is het nu vooral achter de schermen. Ik geef mediatraining en ben presentatiecoach. Het voelt goed om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan door te mogen geven aan nieuw talent.”

Zo zag Irene Moors er vroeger uit Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet
Beeld ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

Beeld | ANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

Lisa MancheANP Kippa, Feriet Tunc voor Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden