Zó verspreiden jullie je kerstwensen: ‘Ik bel iedereen op en maak een gezellig praatje’ Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zó verspreiden jullie je kerstwensen: ‘Ik bel iedereen op en maak een gezellig praatje’

‘Verstuur je nog kerstkaarten?’, vroegen we jullie, onze lezeressen, op Facebook! Er kwamen leuke reacties binnen, kijk maar.

Voor veel Nederlanders is het een jaarlijks terugkerend moment in de decembermaand: het schrijven en versturen van kerskaarten. Zeg nou zelf: het is zo’n attent gebaar. Maar, verstuur jij zelf nog (handgeschreven) kerstkaarten rond de feestdagen? Dit waren jullie reacties op die vraag.

Hartverwarmende actie

Zo bedacht Imara Veira een hartverwarmende actie in coronatijd: “Ik deed het jaren niet meer, maar vorig jaar, met corona, heb ik anoniem vijftig kerstkaarten in de bus gedaan bij mensen in de straat. Misschien ga ik dat wel weer doen, want het viel erg in de smaak.”

Ook Malou Grob bedacht een creatief alternatief op de kerstgroet per post: “Wij doneren het bedrag dat we kwijt zouden zijn aan kaarten en postzegels aan een goed doel. Via social media wensen we dan iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar.”

Toch zijn er diehards die nog ieder jaar kerstkaarten op de bus doen, zoals Mien Derijck: “Ja, zeker, maar ik krijg wel vaak de reactie dat het niet meer van deze tijd is. Via social media is makkelijker, maar vind ik te onpersoonlijk.”

Mooie manier om aandacht te schenken

Je kunt het ook anders aanpakken, bewijst Trijntje Schmidt: “Mooie kaarten en postzegels zijn erg prijzig geworden. Sinds corona bel ik de mensen op en neem ik de tijd om gezellig te praten. Vooral leuk voor de ouderen die zich toch wat eenzaam en alleen voelen.” Een mooie manier om anderen extra aandacht te schenken rond de feestdagen.

Het blijft leuk om handgeschreven kaarten te versturen en ontvangen. Dat beaamt Hildegard van den Heuvel: “Ik stuur graag kaartjes met een persoonlijke handgeschreven tekst. Ik zoek altijd iets moois en pakkends uit. En gezellig: ik ontvang ze gelukkig ook terug.”

Wil je kerstkaarten versturen en heb je nog oude decemberzegels liggen? Zo kun je ze dit jaar weer gebruiken.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze facebookpagina.

Beeld | Getty Images

Merel SchutGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden