MT36 M36 Extra_Opaas en omaas Beeld Marloes Bosch. Visagie: Tirzah Waasdorp.
Beeld Marloes Bosch. Visagie: Tirzah Waasdorp.

PREMIUM

‘Zijn echte oma is helemaal oké met onze band’

Tanja Jadnanansing (55) is bonusoma van Nimai (2). Alleen voor hem maakt ze tijd vrij in haar bomvolle agenda als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam- Zuidoost.

“Op het moment dat ik Nimai zag, werd ik verliefd op hem en hij op mij. Ik had wel verwacht dat ik gevoelens voor de kleinzoon van mijn man zou hebben, maar zó veel? Dat had ik niet aan zien komen. Het is elke keer feest als hij bij ons logeert. Als hij langskomt, dan weet mijn assistent: de agenda moet leeggeruimd worden! Of Nimai gaat gezellig mee als er bijvoorbeeld een speeltuin geopend moet worden en ik daar voor mijn werk bij moet zijn. Zit hij in het kinderzitje van mijn fiets en gaan we samen op pad, verschrikkelijk leuk. Ik neem hem wel vaker mee de Bijlmer in. Hij is wit, ik niet en als hij dan ‘oma, oma’ roept, denkt iedereen: maar waar is die oma dan? Zijn echte oma is trouwens helemaal oké met onze band, zij is heel relaxed. Ik wist niet dat ik zo veel van een kleinkind zou kunnen houden dat niet mijn bloed is.”

Zoenoffer

“Mijn man en ik verheugen ons er altijd enorm op als Nimai langskomt, praten er de hele week over, genieten ons suf als hij er is en praten na afloop de hele tijd over hoe het was geweest. Hij domineert echt onze gesprekken. Mijn stiefdochter vindt dat vreselijk overdreven, maar Nimai is gewoon zo’n schatje. Hij krijgt ook alles van ons gedaan. Als hij zegt ‘oma, mag ik…’ antwoord ik meteen ja. Hij is compleet verpest als hij terug naar zijn ouders gaat. Ik had echt geen idee dat ik dit in me had. Ik houd namelijk enorm van praten en die kleintjes doen dat nog niet echt, dus ik dacht eerst: wat moet ik daar nou mee? Maar ik geniet me suf. Als ik boos ben op mijn man en hij weet dat ik op hem ga schelden, dan stuurt hij snel een fotootje van onze kleinzoon met de tekst: je weet dat je deze kleine jongen aan mij te danken hebt hè? Het beste zoenoffer haha! Hij laat ook echt alles uit zijn handen vallen voor zijn kleinzoon. Ik zie zulke onverwachte kanten van hem. De rust waarmee hij poepluiers verschoont, echt heel liefdevol. Soms denk ik: zo leuk had het dus kunnen zijn om kinderen te hebben. Maar dan zeggen vriendinnen dat ze veel gekker zijn op hun kleinkinderen dan ze op hun kinderen waren. Dan ben ik gerustgesteld. Nimai is echt mijn grote liefde.”

Mariska VermeulenMarloes Bosch. Visagie: Tirzah Waasdorp.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden