null Beeld

Zij van Rob de Nijs: Henriëtte (Jet) de Nijs-Koetschruiter

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Deze week: Henriëtte (Jet) de Nijs-Koetschruiter (49), echtgenote van de op tweede kerstdag 75 jaar wordende zanger Rob de Nijs.

“Rob, Julius (5) en ik zitten nu in een heel prettige fase van ons leven, we voelen ons senang. Julius is zo’n lekker ventje, hij maakt zo veel liefde in ons los. Met zijn komst zijn er veel zaken ten goede gekeerd. Ik wilde zó graag een kind. Toen dat lang niet lukte, voelde ik een schrijnende leegte in mijn hart. Dus ja, ik ben intens dankbaar dat we Julius hebben! Ik had er graag nog een kindje bij gehad en ik ben ook even zwanger geweest van nummer twee, maar toen dat mis ging, kon ik dat verdriet redelijk snel loslaten. Mijn grootste wens was het moederschap en die is vervuld. Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet even denk: wat hebben we het nu toch fijn met zijn drietjes. Dat besef is er natuurlijk ook omdat de weg hiernaartoe niet makkelijk was. Het traject dat ik heb afgelegd sinds ik op mijn 24ste Rob leerde kennen, zou ik niet graag overdoen. Ik ben heel lang zijn geliefde geweest zonder dat iemand daar iets van mocht weten. Het is niet goed voor je zelfvertrouwen en levensvreugde als je niet openlijk voor je gevoelens mag uitkomen. Ik zou mezelf nu nooit meer zo klein maken als toen. Dat ik daartoe bereid was, kan ik niet helemaal verklaren. Al weet ik wél dat ik vanaf het eerste moment dat onze blikken elkaar kruisten – na afloop van een concert van Rob - het sterke gevoel had dat wij een toekomst hadden samen. Maar ik heb later heus ook wel gedacht: kolder! Er is een moment geweest dat ik voor mezelf koos. We hebben toen een flinke tijd afstand van elkaar genomen, maar uiteindelijk bleken onze wederzijdse gevoelens te sterk om te negeren. Rob is zo’n ontzettende lieverd, hij is de goedheid zelve. Misschien wel te goed. Uit angst om een ander te bezeren draait hij te lang om de hete brei heen. Eigenlijk ben ik zelf ook een softy. Jarenlang was ik veel te lief en te goeiig. Maar juist omdat Rob geen vuist maakt, heb ík dat wél leren doen. Ik ben daar krachtiger in geworden en ga de confrontatie niet meer uit de weg. Zo heb ik een knul van zo’n roddelblaadje flink de waarheid gezegd over de nare manier waarop hij over Rob schreef. Ik kan er slecht tegen als mensen zo’n totaal verkeerd beeld van hem schetsen. Door voor Rob op te komen heb ik ook voor mezelf leren opkomen. Ik ben een zelfbewustere vrouw geworden. De diepe dalen waar Rob en ik doorheen moesten, hebben ons veel tranen gekost, maar ook dichter bij elkaar gebracht. Absoluut dieptepunt was natuurlijk die ratten-gate-affaire, ruim tien jaar geleden. Dat was niet alleen heel akelig voor Belinda. Ook wij gingen door een hel en kregen ladingen shit over ons heen. Gelukkig ligt dat allemaal weer ver achter ons. Het is ontzettend fijn dat de geboorte van Julius ertoe heeft geleid dat het contact tussen Rob en Belinda is hersteld en we weer op een normale manier met elkaar omgaan.”

Dit is een gedeelte uit het interview met Henriëtte (Jet) de Nijs-Koetschruiter. Lees het hele interview in Margriet 2017-52, bestel deze editie na via magazine.nl.

null Beeld

Interview | Mieke van Wijk

Fotografie | Marloes Bosch

Visagie | Nicolette Brøndsted

Lees ook eens

Ook leuk om te kijken

Last van schimmelnagels? Dokter Rutger vertelt over de oplossingen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden