null Beeld

Zij van Remco Veldhuis: Ruudje Douwma

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Deze keer: Ruudje Douwma (41), programmamaakster en de vrouw van cabaretier Remco Veldhuis (44).

“Na mijn mediaopleiding ben ik bij televisie gaan werken. Ik begon als bureauredacteur en ben geleidelijk opgeklommen tot regisseur en eindredacteur. Werk dat goed bij me past, want ik heb liever zelf de touwtjes in handen dan dat ik door iemand word aangestuurd. Nu werk ik freelance bij de KRO/NCRV, in het verleden onder meer aan tv-programma's voor Cameo Media. Daar heb ik ruim zeventien jaar geleden Remco leren kennen, bij het koffiezetapparaat. ‘Waarom heeft niemand mij aan háár voorgesteld?’ schreeuwde hij over de afdeling. Dus mijn eerste indruk was: huh, wat is dat voor blaaskaak? Haha. Hij was toen al met Richard Kemper tweede geworden op het cabaretfestival Cameretten, maar dat deden ze nog naast hun baan. Remco was destijds hoofd programmaontwikkeling en ik redacteur, zo kwamen we samen te werken. Hij had al vrij snel bedacht dat ik de vrouw van zijn leven was, maar daar wist ik niks van. Ik zat nog in een relatie en Remco genoot volop van zijn vrijgezellenbestaan, daardoor kreeg ik niet direct de indruk dat hij nou een oogje op míj had. Maar toen ik zes weken op Kreta zat voor het programma Door het lint over vakantie vierende jongeren, begon Remco me opvallend veel sms'jes te sturen. Van hem meer aandacht dan van mijn toenmalige vriend, met wie de relatie toch al wat moeizaam liep en al een paar keer was uitgegaan. Remco is erg goed in taal en ik viel als een blok voor zijn prikkelende berichtjes en gedichten. Tegen de tijd dat ik terugging naar Nederland, was ik best zenuwachtig. Ik was verliefd geworden op een soort mysterieuze figuur in mijn telefoon, hoe zou dit verdergaan? Omdat we ’s nachts terugvlogen, kwam ik die ochtend doodmoe op kantoor. Daar stonden Remco en ik wat giechelend om elkaar heen te draaien. Hij besloot me naar huis te brengen, zodat ik kon bijslapen. Pas toen mijn toenmalige vriend terugkwam uit het buitenland, kon ik die relatie uitmaken en was de weg vrij voor Remco en mij. Humor speelt een grote rol. Niet alleen in het werk van Remco, ook binnen ons gezin. Dat hij en ik veel lol hebben wordt ook door de meiden opgepikt. Zij maken af en toe de grappigste opmerkingen. Onze jongste is soms net een clowntje. Als vader is Remco betrokken en zorgzaam. Het zorgen voor onze dochters, Juno en Lexi zijn inmiddels zeven en vier jaar, doen we dan ook echt met zijn tweeën. Precies zoals we dat van tevoren hadden afgesproken. Remco is elke woensdag vrij en ik elke vrijdag. Zijn impresariaat wist destijds als eerste dat ik zwanger was, omdat hij meteen zijn tournee liet aanpassen."

Dit is een gedeelte uit het interview met Ruudje Douwma. Lees het hele interview via Blendle. Ook koop Margriet 2017-18 via Magazine.nl.

null Beeld

Tekst | Mieke van Wijk

Fotografie | Marloes Bosch.

Styling en visagie | Nicolette Brøndsted

Bekijk ook onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe je van keukenafval milieuvriendelijke plantenmest maakt.

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden