null Beeld

Zij van Luuk Ikink: ‘Ons trouwzaaltje was zo’n protserig kasteelhotel in Vegas’

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? We spraken radio- en podcastmaker/nieuwslezer Simone Wijnands (35), vrouw van tv-presentator Luuk Ikink (36). "Geluksmoment? Als hij verstoppertje speelt met Lieuwe of met Jelka knuffelt. Zulke momenten mogen van mij eeuwig duren.”

Simone: “Luuk en ik hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding journalistiek in Zwolle. We hadden meteen een klik, maar het bleef de eerste paar jaar bij een fijne vriendschap. We trokken veel met hetzelfde vriendenclubje op. Er waren periodes dat ik een vriendje had en hij een vriendin. Nadat veel van onze vrienden Zwolle al hadden verlaten, woonden wij er tijdens onze stages nog wel en daardoor trokken we wat meer naar elkaar toe."

Een goede match

"Op een gegeven moment vertelde hij tijdens een etentje in een studentencafé dat zijn verkering uit was. Ik dacht meteen: YES! Omdat ik ergens onderbewust al aanvoelde dat wij beter bij elkaar pasten. Dat hij bij mij hoorde en niet bij haar. Toen we uiteindelijk na een avondje stappen verliefd werden op elkaar, keek niemand daarvan op. Iedereen in onze omgeving vond ons altijd al een goede match. En dat zijn we ook."

Ervaring opdoen

"Dat we zo’n lange aanloop namen, is best goed geweest. Zo hebben we eerst wat kunnen flierefluiten en ervaring met anderen kunnen opdoen. Juist daardoor beseffen we hoe waardevol het is wat wij samen hebben. In menig opzicht lijken we op elkaar. We delen dezelfde passie voor ons vak en hebben dezelfde humor. Ook al voel ik zijn grappen meestal al aankomen, ik moet er toch altijd weer om lachen."

null Beeld

Trouwen in Las Vegas

"In 2011 planden we een roadtrip door Amerika waarbij we in Las Vegas zouden beginnen. Mensen die dat hoorden, zeiden: ‘Oh, dan gaan jullie zeker in Las Vegas trouwen?’. Wij reageerden: nee joh! We hadden helemaal geen trouwplannen, maar het idee begon daardoor wel bij ons te leven. Zo heimelijk met zijn tweetjes, dat had wel iets aantrekkelijks. Bij een groot trouwfeest moet je immers met zóveel mensen rekening houden dat het vaak niet eens lukt om iedereen tevreden te stellen.

Nadat onze trouwdatum vaststond, hebben we een kaart ontworpen en een website in elkaar geknutseld zodat de dag waarop we getrouwd zouden zijn, iedereen een kaart kreeg met een link naar de website met daarop de filmpjes die we na de plechtigheid bij de Starbucks hadden geüpload."

Trouwpak voor een prikkie

"Ik had in Amsterdam een vintage trouwjurkje op de kop getikt. Een schattig jurkje, een beetje Las Vegas-stijl, dat ik in mijn handbagage kon proppen. Voor Luuk hebben we in een Amerikaanse mall voor een prikkie een pak kunnen kopen. De meeste Amerikanen zijn wat korter van stuk dan Luuk dus al die broeken waren hoogwater, haha. Dat zie je ook wel op de video, dat die broek eigenlijk iets te hoog zit, maar ach, wat maakt het uit."

Over the top

"Ons trouwzaaltje was in zo’n protserig kasteelhotel, alles heel erg over the top, maar toch heel leuk. De trouwfotograaf was ook de getuige. Toen we getrouwd het zaaltje uitliepen, werden we van alle kanten enthousiast toegeroepen: ‘Wonderful, congratulations!’ Zo uitbundig als die Amerikanen kunnen zijn, hè.

Uiteindelijk waren we heel blij met onze keuze, want van het geld dat we anders in een feest hadden moeten steken, hebben we nu samen die reis kunnen maken. En die was echt heel bijzonder. Als onze kinderen groter zijn, lijkt het ons mooi om die reis nog eens met hen te maken."

Lees ook: Zij van Dan Karaty: ‘Hij praat altijd, dus als hij stil wordt moet ik me zorgen maken’

"Hij was er nooit op uit om BN-er te worden''

"Toen Luuk werd gevraagd voor Late Night, hebben we samen afgewogen wat het ergste zou zijn dat hem kon gebeuren. Die carrièrestap paste weliswaar bij zijn ambitie, maar hij was er nooit op uit om BN'er te worden. We vonden dat hij de gok moest wagen. Wanneer die bekendheid hem slecht zou bevallen, kon hij er immers altijd weer mee stoppen. Dan zouden mensen hem ook weer snel vergeten, want zo gaat dat als je niet meer op tv komt."

Akelige tweets

"Ik ben er nooit bang voor geweest dat hij zich ineens superspeciaal zou gaan voelen. Iedereen is speciaal op zijn eigen manier, zo denkt Luuk er ook over. Waar ik in het begin wel moeite mee had, was dat er altijd mensen zijn die akelige tweets versturen. Luuk lacht er gewoon om en laat het van zich afglijden. Maar ik vind het zo oneerlijk als hij negatief wordt weggezet. Dan denk ik: joh, je kent hem helemaal niet, anders zou je hem nooit zo typeren!"

null Beeld

Podnataal

"Luuk is een keiharde werker, maar ook lief en zorgzaam voor mij en ons zoontje Lieuwe en dochtertje Jelka. Mijn bevallingen waren best zwaar, daarover vertel ik ook in podnataal, de podcasts die ik heb gemaakt. In de eerste serie besprak ik met deskundigen alle fases van de zwangerschap.

Nu in de tweede serie interview ik bekende en onbekende vrouwen over hun bevalling. Uit de reacties maak ik op dat als er íets is wat vrouwen verbindt, het wel bevallingsverhalen zijn. Het zijn mooie, intieme gesprekken geworden. Over ons werk sparren Luuk en ik veel. Bij een glas wijn bedenken we soms hele formats."

Moppermomentjes

"Botsen? Ach, ik kan soms mijn moppermomentjes hebben als hij zijn sokken in de badkamer laat slingeren. Ik hou heel erg van opgeruimd en structuur. Als we met vakantie gaan, ben ik al twee weken van tevoren bezig met inpakken, stapeltjes maken en het huis schoonmaken. Ik leg mezelf daar zo veel regeltjes bij op dat ik halverwege eigenlijk helemaal geen zin meer heb om weg te gaan. Dan is Luuk degene die relaxed blijft en me duidelijk maakt dat het allemaal niet zo perfect hoeft. Geluksmoment? Als hij verstoppertje speelt met Lieuwe of met Jelka knuffelt. Zulke momenten mogen van mij eeuwig duren."

Interview | Mieke van Wijk

Fotografie | Marloes Bosch

null Beeld

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-40

Je kunt deze editie nabestellen via MAGAZINE.NL >

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden