null Beeld

Zij van Dan Karaty: ‘Hij praat altijd, dus als hij stil wordt moet ik me zorgen maken’

Hoe is het om de partner van een bekendheid te zijn? Deze week: freelance marketingmanager Natasha Karaty (38), vrouw van danser, choreograaf en acteur Dan Karaty (42). "Hij praat altijd, dus als hij stil wordt moet ik me zorgen maken." 

"Het was liefde op het eerste gezicht. In de zomer van 2006 begroette ik Michael, een goede vriend van me, in een restaurant in Los Angeles. Hij is de manager van Dan. Ze zaten daar met een heel team te lunchen en ik schoof bij ze aan. Al bij de eerste blikwisseling tussen Dan en mij sprong er een vonk over."

Wederzijdse interesse

"Ik vond hem knap, vrolijk en heel grappig. Volgens mij hebben we tijdens die lunch amper met elkaar gesproken, maar ik wist meteen dat ik Dan vaker zou gaan zien. Naderhand hoorde ik van Michael dat Dan van alles over me wilde weten en zich in allerlei bochten wrong om me zogenaamd ‘toevallig’ opnieuw te treffen."

"Ik voelde me bij hem meteen op mijn gemak. Ook nu, zoveel jaar later, is er een sterke connectie tussen ons. Dan heeft nog altijd het ondeugende en grappige van een klein jongetje. Dat vind ik heel aantrekkelijk en maakt ook het kind in mij wakker waardoor we samen veel pret hebben."

Rustig wakker worden

"Elke ochtend brengt Dan me koffie op bed en vraagt dan voorzichtig: ‘Kan ik al tegen je praten?’. Zelf is hij dan al een paar uur op. Hij vindt het heerlijk om voor dag en dauw op te staan en in zijn eentje in alle rust al wat te kunnen werken. De stilte die hij al gehad heeft, heb ik ook nodig. Dus wanneer hij enthousiast vraagt of ik goed geslapen heb, verzoek ik hem meestal of hij me nog een minuutje met rust kan laten."

null Beeld

Oude koeien

"Net als Dan ben ik optimistisch en positief ingesteld. Toch werd ik me er door hem van bewust dat ik nog te veel ballast in mijn rugzak meetorste. Bij een ruzie kon ik nogal eens oude koeien uit de sloot halen. Daar reageerde hij verbaasd op: ‘Hè, dat is al zo lang geleden! Waarom ga je daar nu wéér over beginnen?’ Inderdaad had ik de neiging om als iemand me ooit wat geflikt had, dat heel goed te onthouden en dat diezelfde persoon later opnieuw voor de voeten te werpen. Terwijl Dan de houding heeft dat als iets is uitgepraat het voor eens en altijd van tafel kan. Ik zie dat ook bij zijn broers en zussen. Die kunnen heftig botsen, maar de volgende dag is alles weer vergeven en vergeten. Dat maakt het leven een stuk lichter dus daar streef ik nu ook naar."

Ook leuk om te lezen: Zij van Najib Amhali: Niama Amhali-el Bahri

Meer afwisseling

"Anders dan Dan ben ik er altijd voor in om onbekend terrein te verkennen en nieuwe dingen uit te proberen. Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te proeven en naar bijzondere theatervoorstellingen of concerten te gaan. Dan echter, zou er volmaakt gelukkig mee zijn om iedere avond hetzelfde te eten, naar dezelfde tv-programma’s te kijken en op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Ik hou wel van wat meer afwisseling. Dankzij mij gaan we nu af en toe naar shows die hij anders links had laten liggen."

Uit zijn comfortzone

"Een balletvoorstelling die we onlangs zagen, kon hem zeker bekoren, maar een bezoek aan de opera minder. Ik wilde graag naar La Traviata in the Metropolitan Opera in New York. Zelf vond ik het best een mooie avond, maar dat Dan het anders beleefde, heb ik geweten! Hij bleef er maar grappen over maken. Het begon al toen we er aankwamen en wij duidelijk de jongsten in de zaal waren. Die opera duurde meer dan drie uur. Alles speelde zich af in een slaapkamer. Toen het daar in die kamer begon te sneeuwen, kon Dan het niet laten daar de draak mee te steken. (lacht) Toch laat ik me er niet van weerhouden om opnieuw kaarten te kopen voor shows die hem uit zijn comfortzone halen, hoor."

null Beeld

Spraakwaterval

"Dan is een ware spraakwaterval. Zodra hij stiller wordt, moet ik me zorgen maken, want dan is er iets aan de hand. Als hij boos is, zie je het hooguit aan zijn gezicht, maar hij zal nooit exploderen. Wanneer ik weleens mijn stem verhef tegen de kinderen, kan hij totaal relaxed reageren met de opmerking: ‘En nu even kalm allemaal!’. En ja, vaak werkt dat ook nog, haha."

Tijd voor elkaar

"Onze relatie was al goed, maar heeft zich nog verdiept toen we ruim drie jaar geleden met de immuunziekte van Daniël (5) werden geconfronteerd. Ook in mindere tijden zijn we elkaar tot steun. Gelukkig gaat het weer super met Daniël. Dan is voor zijn werk veel op reis, maar we houden goed in de gaten dat er voldoende tijd voor ons tweetjes overblijft. In principe gaan we iedere dinsdag naar de bioscoop, het theater of de concertzaal. Als we samen uit eten gaan, is het bijzonder wanneer hij iets anders kiest dan kip of een steak. ‘Wow, gaan we vanavond wild doen?’, plaag ik hem dan, haha."

Met de kinderen

"Wanneer we thuisblijven, vragen de kinderen vaak om Holland’s Got Talent op te zetten. Ze genieten ervan hun vader aan het werk te zien en zijn ook echt trots op hem. Dan is een paar jaar geleden begonnen met golfen en nam ons onlangs mee naar de golfbaan. Ik smolt toen ik zag met hoeveel geduld hij Daniël leerde golfen. Daniël en onze dochter Quinny (7) kregen direct de smaak te pakken. Tot grote hilariteit van hen sloeg ik geregeld mis. Het was lastiger dan ik had verwacht. Aanvankelijk dacht ik erover om net als zij les te nemen, maar bij nader inzien laat ik dat maar. Míjn sport is het niet, haha."

Tekst| Mieke van Wijk

Fotografie | Marloes Bosch, privé

null Beeld

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-38. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden