null Beeld

Zij van Bert Visscher: Pien Visscher Verpaalen

Hoe is het om de partner van een bekende Nederlander te zijn? Deze keer: Pien Visscher- Verpaalen (45), vormgeefster/ontwerpster en de vrouw van cabaretier Bert Visscher (56).

“Vroeger was ik veel aan het knutselen en tekenen. Ik vond dat heerlijk, maar toen ik na de havo naar een open dag ging van de kunstacademie had ik het gevoel dat de mensen die daar rondliepen al veel meer konden dan ik. Of dat zo was, weet ik niet, maar op dat moment leek die drempel me te hoog. Als alternatief koos ik voor een lerarenopleiding textiele werkvormen. Er waren destijds weinig stageplekken en toen heb ik het zo weten te plooien dat een bedrijfsstage bij de Stadsschouwburg in Groningen binnen het kader van die studie paste. Ik begon bij de techniek. Daar hielp ik met het opbouwen van het decor, geluid en licht. Later ben ik assistent-programmeur geworden. Er hing zo’n fijne sfeer en ik werkte er met zulke fijne mensen, dat ik er na mijn studie ben blijven plakken. Inderdaad: daar heb ik Bert leren kennen. Aanvankelijk bleef het contact beperkt tot ‘hoi’ zeggen. Tot hij me in mijn kantoor een keer hielp met het verzetten van een kastje en we diezelfde avond na afloop van de voorstelling met een clubje collega’s uitgingen. In dat gezelschap werd er druk gespeculeerd dat Bert en ik een leuk koppel zouden zijn. Die suggestie lachte ik weg, want mijn relatie was net over en mijn hoofd stond daar helemaal niet naar. Toen we die avond naar huis fietsten, bleken Bert en ik bij elkaar in de buurt te wonen. We zijn samen nog een kroegje in gedoken. Uiteindelijk hebben we die avond wel gezoend, maar verliefd was ik nog niet. Ik voelde me gevleid door de moeite die Bert de weken daarna voor me deed. Zo veel aandacht was ik niet gewend. Toen hij op een gegeven moment als een verzopen kat met een bosje bloemen voor de deur stond, smolt ik. Hij heeft veel geduld met me gehad, maar toen hij zag dat ik nog steeds twijfelde, had hij iets van: laat dan maar zitten. Die reactie was kennelijk net wat ik nodig had, want toen realiseerde ik me ten volle wat ik zou mislopen, en dat wilde ik dus niet. Wat ik van meet af aan fijn vond aan Bert was dat hij heel goed kan luisteren. Soms heeft hij zijn mening te snel klaar. In zijn vak is het natuurlijk een pre dat hij de zaken scherp formuleert, maar privé zeg ik er iets van als ik zijn reactie te ongenuanceerd

vind. Dat hij er vrijwel altijd over nadenkt en later op terugkomt, vind ik heel fijn. Zo beweerde hij lang dat hij nooit wilde samenwonen, nooit wilde trouwen en geen kinderen wilde. Nou, op alle drie is hij dus teruggekomen, haha. Ik woonde destijds in een studentenkamertje en had een leuk huisje gezien dat ik wilde kopen. Toen leek het Bert een beter idee als we iets voor ons samen zouden zoeken. Al vrij snel zagen we het huis dat we wilden hebben. Als hij op tournee was, zat ik in mijn eentje in dat grote huis. Het onderwerp ‘kinderen’ bracht ik af en toe ter sprake, maar nee, hij wilde geen kinderen. Nooit zal ik het moment vergeten dat hij me wakker maakte om me te vertellen dat hij van mening was veranderd."

Dit is een gedeelte uit het interview met Pien Visscher-Verpaalen. Het hele interview lezen? Bestel Margriet 2017-20 via Magazine.nl. Ook kun je het hele interview lezen via Blendle.

null Beeld

Tekst | Mieke van Wijk

Foto | Marloes Bosch

Visagie | Nicolette Brøndsted

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden