Zij maakt het verschil - DJ Je Moeder Beeld Anemoon Utens
Beeld Anemoon Utens

PREMIUM

Zij maakt het verschil: Esther Goedvolk treedt op als DJ Je Moeder

Elke week zet Margriets hoofdredacteur Helene van Santen een bijzondere vrouw in het zonnetje. Deze week: Esther Goedvolk, die je misschien wel kent als DJ Je Moeder. Ze is elke week in diverse clubs, feesttenten en op festivals te vinden.

Helene: “Dj’s zijn bijna altijd jonge mannen, maar Esther laat zien dat je ook als vijftigplusser iedereen de dansvloer op kunt krijgen. Dat inspireert mij.”

Kun je vertellen wat je precies doet als DJ Je Moeder?

“Als dj met de artiestennaam DJ Je Moeder treed ik wekelijks een aantal keer op. Dit is soms in een club, maar kan ook op een bedrijfsfeest of een festival zijn. Mijn mixen bestaan uit old en new school hiphop, R&B, Afropop en soul.”

Waarom ben je begonnen met dj’en?

“Muziek is me met de paplepel ingegoten. Thuis stond de muziek altijd aan. Op mijn achttiende ben ik gevraagd om te draaien in club Over de Brug in Gouda. Er was een bezoekersvraag om op een velletje je tien favoriete nummers op te schrijven. Mijn top 10 bleek precies de top tien van de club te zijn. Dit vonden ze zo bijzonder dat ze me vroegen om te komen draaien. Mijn gevoel voor muziek en waar mensen op willen dansen bleek groot. De dansvloer stond wekelijks lekker vol met vrolijke mensen. En ook de club was blij met een goede baromzet. Het is geweldig als mensen losgaan op de muziek die je draait.”

Wat is jouw drijfveer?

“Zorgen voor positieve energie en in mijn geval om dit te doen als dj. Het is geweldig om geld te kunnen verdienen met iets waar ik zelf, maar ook anderen blij van worden. Het is zo leuk om te draaien en te zorgen voor een volle dansvloer!”

Dj’s zijn vaak jonge mannen. Hoe reageren mensen op jou tijdens je werk?

“Het grappige is dat bezoekers in de club, op een feest of festival heel enthousiast op mij reageren. Misschien juist omdat ik geen jonge man ben en niet in het stereotype plaatje pas. Mijn muziekkeus, die over het algemeen nét even anders is, wordt zeer gewaardeerd. Toen ik vorig jaar in Paradiso mocht optreden, kreeg ik bijvoorbeeld berichten op Instagram met ‘dat ik Paradiso wel even had laten kantelen’. Soms gaat het ook specifiek over mij. In de Kopstootbar in Amsterdam kreeg ik bijvoorbeeld eens terug dat een jongen van in de twintig eerst even moest slikken toen hij zag dat ik stond te draaien, maar dat wat ik deed volgens hem wel helemaal klopte . Als ik dat krijg te horen, word ik helemaal blij.

Op het kampioensfeest van voetbalclub WVHEDW zei een jongen aan het eind van de avond: ‘U heeft het gebouw laten trillen, mevrouw!’ Bij een feest van de Gemeente Amsterdam in de Hallen Studio’s vertelde de organisator dat hij nog nooit zo vroeg op een feest zo’n volle dansvloer had gezien. Dat is toch mooi!”

Waar ben je tot nu toe het trotst op?

“Dat ik wekelijks kan optreden en dat jongeren blij worden van mijn muziekkeus. Het oefenen en volhouden werpt duidelijk zijn vruchten af. Maar ik ben ook trots op dat ik mijn geld verdien met iets wat ik het leukst vind om te doen.”

Wie heeft voor jou (persoonlijk) het verschil gemaakt?

“De founders Kiki Calis en Kim Trotz van de Freelance Qommunity hebben mij meteen volledig gesteund bij mijn eerste investering in dit netwerk en bij mijn lidmaatschap! Zonder hen was mijn ondernemersreis niet zo voortvarend verlopen. Dit netwerk is onbetaalbaar. En mijn man en kinderen natuurlijk, die mij steunen in mijn plannen en activiteiten.”

Wie maakt volgens jou het verschil?

Ben of ken jij ook een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze zich inzet voor andere vrouwen en/of de maatschappij? Mail naar zijmaakthetverschil@margriet.nl.

Helene van SantenAnemoon Utens

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden