Anneloes uit Zij maakt het verschil. Beeld Privébeeld
Beeld Privébeeld

PREMIUM

Zij maakt het verschil: Anneloes Nieuwenhuijse van LotteLust en Lotties Period

Elke week zet Margriets hoofdredacteur Helene van Santen een vrouw in het zonnetje. Een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze andere vrouwen in hun kracht zet. Omdat ze zich inzet voor een betere maatschappij. Omdat zij het verschil maakt. Deze week: Anneloes Nieuwenhuijse van LotteLust en Lotties Period.

Kun je vertellen wat je precies doet met LotteLust en Lotties Period?

“Met LotteLust begon ik 7 jaar geleden. Door het werken in de media zag ik dat er een enorm gat was in content over seksualiteit. Over allerlei onderwerpen werden er tijdschriften uitgebracht, maar zodra het over seksualiteit ging was er niks te vinden. Het internet staat vol met porno, maar een platform met informatie over seks waar je je als kijker of lezer op je gemak voelt, was er niet. Vandaar LotteLust. Je vindt er alles wat met seksualiteit en gezondheid te maken heeft. Met LotteLust richten we ons op allerlei verschillende onderwerpen rondom seksualiteit en gezondheid. Dit is nogal uiteenlopend. Zo geven we leuke tips of geven we belangrijke informatie, maar we schrijven ook erotische verhalen met de daarbij horende podcast. Het is soms met een geinig tintje, dan serieus of juist weer heel sexy en prikkelend.”

“Lotties Period kwam twee jaar geleden op mijn pad. Toen ik hoorde over menstruatieondergoed werd ik zo enthousiast dat ik dacht ‘Als dit werkt dan moeten we hier iets mee doen!’ Na testen en knippen met gelukkig positief resultaat is na bijna een jaar van voorbereiding de eerste collectie gelanceerd. Even kort over het ondergoed: door de techniek van verschillende lagen in het ondergoed wordt vocht zoals bloed opgevangen. Hierdoor lek je niet meer door en is het dus een volledige vervanger van bijvoorbeeld maandverband of tampons. Dit menstruatieondergoed verkopen we via ons eigen platform, maar ook via andere winkels.”

Wat is jouw drijfveer?

“Om eerlijk te zijn heb ik verschillende drijfveren en zelfs drijfveren die er gaandeweg zijn bijgekomen. De gemene deler in beide bedrijven is dat ik wil bijdragen aan openheid over onderwerpen die niet voor alle mensen zo open zijn. Seksualiteit en menstruatie blijven toch onderwerpen waar lastiger over gesproken wordt. Om met goede content mensen blij te maken of een stukje verder te kunnen helpen vind ik dan ook prachtig.”

“Gaandeweg heb ik ook gezien dat het ondergoed zoveel voor mensen kan betekenen. Een meisje met Lotties die wel weer op schoolkamp durfde te gaan, of iemand met een chronische ontsteking aan haar vulva en vagina die eindelijk beter haar menstruatie door komt. Onder andere deze verhalen hebben er ook voor gezorgd dat we zijn uitgebreid naar absorberend ondergoed voor incontinentieproblemen bij mannen en vrouwen. Het taboe rondom dit probleem is groot en de impact die we kunnen maken bij mensen is hiermee nog groter. Dat wij hierin een stukje kunnen bijdragen vind ik heel bijzonder.”

“Daarnaast hoop ik met het menstruatie ondergoed een bijdrage te leveren aan het verminderen van single use producten en voel ik als ondernemer dan ook de verantwoordelijkheid om dit op een eerlijke en duurzame manier uit te voeren.”

Hoe ziet jouw droom eruit (missie)?

“Mijn droom is openheid te kunnen blijven geven en oplossingen te kunnen bieden voor lastige onderwerpen. En om dan even in het groot te dromen: ik hoop dat alle single use absorberende producen verdwijnen en allemaal vervangen kunnen worden voor wasbare alternatieven. Zodat mensen met een comfortabel en zorgeloos gevoel de deur uit kunnen wanneer zij last hebben bloed of urineverlies.”

Waar ben je het meest trots op, wat je tot nu toe hebt bereikt?

“Allereerst de boeken die we hebben mogen uitbrengen over het vrouwelijk orgasme en de anticonceptie struggle. Dat was echt een kers op de taart wat onze content betreft! En super trots voel ik me op ons team. We werken echt met zoveel passie en plezier met elkaar aan alles wat er voorbij komt. Wat mij betreft kan het niet leuker of gezelliger!”

Wie heeft voor jou (persoonlijk) het verschil gemaakt?

“Ik kom uit een nogal ondernemende familie en zij hebben het verschil gemaakt in de dingen die ik nu doe. Het bij hun kunnen afkijken maar ook het meedenken, motiveren en vooral veel vertrouwen geven maakte het zoveel makkelijker om grote beslissingen te nemen.”

Hoe kunnen onze lezers bijdragen of meehelpen (aan jouw missie)?

“Door duurzame alternatieve op single use producten te blijven overwegen, maar ook jezelf dat fijne alternatief te gunnen, want een comfortabele oplossing bij urineverlies of menstruatie is echt een cadeautje voor jezelf en je vrijheid.”

Wie maakt volgens jou het verschil?

Ben of ken jij ook een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze zich inzet voor andere vrouwen en/of de maatschappij? Mail naar zijmaakthetverschil@margriet.nl.

Helene van SantenPrivébeeld

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden