null Beeld

Wist jij dat Anita dít allemaal meeneemt voor één nachtje weg?

Anita Witzier is presentatrice, getrouwd met Michel en moeder van Bram (24) en Julia (19).

Ik werp een blik op de achterbank en inventariseer een flinke koffer, een rugzakje, handtas en leren jack, een kleurrijke sjaal, zíjn leren jas, een praktische ‘moederjas’ en een mooie, lichtgrijze mantel met (nep)bontkraag. Want? Want we gaan twee dagen naar onze favoriete stad, Rotterdam. Dat is dus inclusief een overnachting. Ik hoor het u denken en dat geeft niks, wij denken het namelijk zelf ook: hoezo zo veel spullen voor één enkel nachtje?! Laat ik vooropstellen dat ík daar voornamelijk debet aan ben. Om heel eerlijk te zijn: voor de volle honderd procent. In tegenstelling tot mijn nuchtere wederhelft. Die is heel goed in het zo nauwkeurig mogelijk op stap gaan. Meestal is alles precies uitgekiend voor de periode dat we van huis zijn. Geen verschoning, paar schoenen of jas te veel. Wat mij betreft… een horrorscenario. Stel dat het net níét uitkomt. Brrrr!

Het doet me denken aan de daredevil met wie ik ooit verkeerde -inderdaad niet voor niets ‘ooit’ -, die het heel spannend vond om de benzinetank precies zó leeg te rijden, dat de auto uitrollend op deallerlaatste snik bij de pomp tot stilstand kwam. Hij de kick van z’n leven, ik woedend van de stress. De combinatie deed de verkering geen goed. Maar in de nauwkeurige zuinigheid van mijn partner loop ikzelf nu geen enkel risico en dus juich ik het van harte toe, zo blijft er immers driekwart van de kofferruimte over voor de door mij nodig gedachte bagage.

Daarom vergezellen mij op dit ene nachtje weg ook nog drie lange broeken (en boeken), vier tops, een trui, truitje, bodywarmer, sportkleding - je weet immers maar nooit -, make-up, drie paar schoenen, een zwarte én een huidkleurige bodystocking (in verband met de verschillende tops), een lummelbroekje, een slaapsetje voor als het toch fris is op de hotelkamer, panty’s en drie paar sokken omdat je van tevoren nooit weet of je natte voeten krijgt - Rotterdam is tenslotte een waterrijk gebied. En die jassen dus. Voor de duidelijkheid; we gaan samen uit en het voornemen is om samen weer thuis te komen. Het is dus niet zo dat ik een paar dagen langer blijf.

Aan deze ‘meeneemwoede’ ligt niets bijzonders ten grondslag;het komt erop neer dat ik beter méé dan óm verlegen ben. Met eenopgeblazen buik bijvoorbeeld heb ik geen zin in jurkje A en in geval van zere voeten vanwege een rondje Kunsthal, Katendrecht, het Fotomuseum, de Markthal én de Bijenkorf wil ik niet afhankelijk zijn van het beeldschone maar hooggehakte schoenenpaar waarboven outfit C zo beeldig staat. Mixen en matchen, wikken en wegen wil ik tot op de laatste minuut kunnen doen. Herkenbaar, toch?

Zeker, het is gedoe en gesjouw, maar de ervaring heeft geleerd dat het rendement op deze investering een veelvoud aan geluk is. En in geval van nood heb ik ook voor hem een paar extra sokken.

Fotografie | Ester Gebuis

Styling | Odette Simons en Nicky Groenewoud (assistent)

Visagie | Bettina Jager

Deze column is afkomstig uit Margriet 2018-09. Nabestellen kan via Magazine.nl.

null Beeld

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Lees ook

Anita: 'Dit is het laatste stukje wat ik schrijf nu we nog met zijn drieën zijn'

Anita Witzier: 'De mens is een raar wezen'

Anita: ‘Je hebt heus geen relatiecrisis nodig om een week lang honderd procent aandacht voor elkaar te nemen’

Anita laat je zien waar zij haar inspiratie voor haar columns vandaan haalt op margriet.nl/anita

Wil je een kijkje bij Anita thuis nemen? Margriet ging bij haar op de koffie!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden