Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Wie is de Mol? begint weer. Ga je kijken?

Traditiegetrouw begint er in januari weer een nieuw seizoen van Wie is de Mol?. Dit jaar is dat alweer de 23ste editie en het programma blijft ongekend populair. Kijk je ook? En met wie?

null Beeld

Gemiddeld trekt Wie is de Mol? meer dan 2 miljoen kijkers per aflevering.

De best bekeken aflevering van Wie is de mol? was de finale van het jubileumseizoen in 2020 met bijna 3,6 miljoen kijkers. Het kijkrecord voor de aftrap is dat van het 21ste seizoen met 3,1 miljoen.

Na zes Gouden Televizier-nominaties zonder succes werd bij de zevende nominatie (in 2013) eindelijk de prijs in de wacht gesleept. Het programma versloeg toen Flikken Maastricht en Divorce met 49% van de stemmen.

De 23ste editie is opgenomen in Zuid-Afrika. Op 11 maart 2023 vindt de allesbeslissende finale plaats.
Bronnen: mediacourant, widm.nl, nu.nl.

null Beeld

“Ik ga zeker kijken, met het hele gezin. Dan maken we in de Wie is de Mol?-app een groep aan en zetten we elke aflevering onze punten in. Heerlijke televisie vind ik het.”
Lezeres Irma Verduin

“Ik heb er weinig mee. Ik houd helemaal niet zo van spelprogramma’s. Geef mij maar een romantische film of serie.”
Lezeres Gina Pietersen

“Alle complotjes, het zoeken naar hints en aanwijzingen en die spanning, ik ben er dol op. Bij ons in de vriendengroep hebben we elk jaar een prijs voor degene die eerste wordt in de poule, een heuse concurrentiestrijd.”
Lezeres Sandra Wilkens

“Absoluut! Het liefst kijk ik elke zaterdagavond, maar ik blijf er niet voor thuis. Als ik een aflevering moet missen, kijk ik die later terug. Dan probeer ik wel de spoilers op social media te vermijden.”
Lezeres Petra Kooy

“Het format van Wie is de Mol? leent zich bij uitstek voor interactie, omdat je volop kunt meepraten en -speculeren. De makers van het format zwengelen dat slim aan, bijvoorbeeld met het programma Moltalk, de app en site. Als je niet meedoet, krijg je het gevoel dat je heel wat mist.”
Docent mediapsychologie Kirsten Hofman in Psychologie Magazine

“Nee, nog nooit gezien dit programma en ook dit jaar ga ik er niet naar kijken.”
Lezeres Gitte Heddema

“Zo fijn om Wie is de Mol? weer te kunnen volgen. Ik kijk met mijn echtgenoot, zoon en schoondochter en via videobellen ook met onze dochter.”
Lezeres Lisette Weiss

“Uit nieuwsgierigheid heb ik een aantal seizoenen teruggekeken, en ik ben om. Dus ik zit straks aan de buis gekluisterd.”
Lezeres Pascale Meerman

Tara BeckRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden