null Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer
Beeld Petra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer

PREMIUM

‘We hebben een jaar of twee afstand van elkaar genomen, maar Cor bleef maar in mijn hoofd’

Ze ontmoetten elkaar dertig jaar geleden in de Oostenrijkse sneeuw. Inez Adema (64) zag hem direct zitten. Hij, Cor Offerman (72), was wat terughoudender, want nog niet toe aan een nieuwe liefde. Maar na een roerige start zijn ze nog altijd gelukkig met elkaar.

null Beeld

“Het was toeval dat ik die week meeging op skivakantie naar Oostenrijk. Als vrijwilligers begeleidden we een groep mensen met een beperking. Voorafgaand aan de skiweek was er een kennismakingsavond. Het was al een uur gaande, toen er een knappe man in pak binnenkwam. Mijn hart sloeg over. Wat een aantrekkelijke vent! Eenmaal in Oostenrijk waren de dagen gevuld met allerlei activiteiten. Het was hard werken, maar we hadden heel veel lol met z’n allen.”

Net gescheiden

“Cor vond mij energiek, sportief en had mij zeker ook op het oog, maar hij hield zich een beetje afzijdig, hij was net gescheiden. Terug in Nederland kreeg ik hem maar niet uit mijn hoofd. Zijn mooie krullenkop, de combinatie van geslaagde zakenman met een sociaal hart. Ik liet mijn vakantiefoto’s dubbel afdrukken en stuurde ze hem toe met de vraag of we nog een keer een hapje zouden kunnen eten. Het was 5 april 1992, ik weet het nog precies. Cor kwam vanuit Breukelen naar mij toe in Hoorn, ik had kaasfondue gemaakt en die avond wisselden we onze eerste zoen uit. Gaandeweg nodigde hij me ook uit om bij hem thuis te komen. Zijn oudste zoon, toen veertien, woonde fulltime bij hem. De andere twee kinderen van twaalf en tien woonden bij hun moeder. Het was niet eenvoudig om mijn rol in het gezin te vinden. Maar dat ik motorreed, vonden de kinderen dan wel weer cool.”

null Beeld

Kinderwens

“Ik was 34 toen ik Cor ontmoette en had een sterke kinderwens. Hij maakte me duidelijk dat hij me daar niet in tegemoet kon komen, dat drie kinderen voor hem genoeg was. Om die reden hebben we een jaar of twee afstand van elkaar genomen en heb ik het nog met iemand anders geprobeerd, maar Cor bleef maar in mijn hoofd. Mijn liefde voor hem bleek te sterk. Zo sterk dat ik de consequentie van nooit zelf kinderen krijgen accepteerde. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een verdrietig onderwerp. Maar ik denk met veel plezier terug aan onze skivakanties in Frankrijk en Italië, samen met zijn kinderen. Geen van drieën heeft kinderen gekregen, maar als dat nog mocht gebeuren zou ik dat geweldig vinden. Cor betekent voor mij stabiliteit. Hij is altijd gelijkmatig, zorgzaam. De rust die hij heeft, is voor mij heel belangrijk. Ik weet dat hij altijd voor me klaarstaat. Met vroegere vriendjes was er meer vuurwerk, maar ook meer ruzies. Cor is mijn baken.”

Noor Feije en Els MeyerPetra Hoogerbrug. Styling: Karin van der Knoop. Visagie: Astrid Timmer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden