Margriet logo
null Beeld

Helene:

‘We hadden wel kalkoen, maar geen idee hoe we ‘m moesten bereiden’

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze keer denkt ze terug aan de eerste keer dan ze Thanksgiving vierde. Een avond die ze nooit zal vergeten.

Montreál

Op mijn 22ste woonde ik een halfjaar in de Canadese stad Montréal, voor een uitwisselingsprogramma van mijn opleiding Journalistiek. Voor het eerst vertrok ik in mijn eentje naar een ander land en dat vond ik reuzespannend. Ik zeg altijd: in Montréal ben ik volwassen geworden. Want als tienermeisje was ik nogal onzeker en durfde ik nooit iets te ondernemen zonder mijn vaste vriendenclubje. Niet handig als je eigenlijk iets wilt doen waar anderen geen zin in hebben.

In Montréal was ik op mezelf aangewezen en leerde ik dat ik het prima kon redden. Ook kreeg ik een stoomcursus boodschappen doen, kleding wassen, schoonmaken en koken.Dat laatste was (en is) niet mijn sterkste punt.

Lees ook:
Helene: ‘Dat vooral dít uitje haar bij was gebleven, was een eyeopener van jewelste’

Thanksgiving Diner

Eén avond is me altijd bijgebleven: Thanksgiving. Een nationale feestdag die Canadezen doorgaans met hun familie doorbrengen. Ik woonde in een flat met internationale studenten, uit Australië, Marokko, Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Engeland. Wij besloten, als tijdelijke inwoners van Canada, mee te doen aan deze traditie en organiseerden een Thanksgiving Diner.

Gevulde kalkoen

Dan eet je volgens de traditie gevulde kalkoen. Probleempje waar we pas op de middag zelf achterkwamen: we hadden wel kalkoen gekocht, maar geen idee waar we hem mee moesten ‘vullen’ en hoelang ‘ie in de oven moest. Het was nog voor het Google-tijdperk en er stond niks over de bereiding op de verpakking. We hebben er wat groenten in gedaan en elk halfuur in de oven gekeken of ‘ie al gaar was. Het duurde úren.

Lang verhaal kort: we aten taaie kalkoen om elf uur ’s avonds. Maar het was onvergetelijk.

Ook een Thanksgiving-diner organiseren?

Cover Margriet 50 Beeld Margriet
Beeld Margriet

Met Thanksgiving laat je de mensen om je heen zien dat je dankbaar bent. Zou het daarom niet mooi zijn ook bij ons zo’n dankjewel-diner te organiseren? In Margriet 50 vind je alvast een heleboel inspiratie! In deze Margriet vind je daarnaast ook een heel scala aan surprise ideeën en DIY-adventkalenders voor de naderende feestmaand, een groot interview met presentatrice Irene Moors, de leukste tips voor een dagje shoppen in Dordrecht en nog veel meer. Haal ‘m snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

null Beeld

Over Helene Helene van Santen (40): Helene is hoofdredacteur van Margriet. Ze woont samen met Navin en hun tweeling Milo en Oliver (3). Helene studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is verslaafd aan haar mobiele telefoon, tijdschriften en chocolade. Helene volgen? Instagram | Facebook | Twitter

Helene van Santen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden