null Beeld

‘We hadden een vakantie-avontuurtje met onze buren’

Femke en Eelco zijn al twintig jaar samen. Hun seksleven is op zich prima, maar niet heel spannend. De onverwachte uitspatting die ze vorig jaar tijdens hun vakantie met hun campingburen beleefden zullen ze dan ook niet snel vergeten.

Het klikte meteen met onze Nederlandse buren in Frankrijk, vorig jaar zomer. We stonden op een camping in de Ardèche met ons gezin. Onze kinderen legden direct bij aankomst contact met die van hen. Zelfs mijn puberdochter, die het maar stom vond om met haar ouders op vakantie te moeten, zag ik opleven. Ze vond de buurjongen een ‘vet lekker ding’, zoals zij dat noemt. Dat had hij niet van een vreemde; ook zijn vader mocht er zijn. Rolf heette de buurman. Hij had een flinke bos donkerbruine krullen en een gespierd lichaam. Hij was getrouwd met Lisa, een sympathieke en mooie vrouw. Toen onze kinderen voor de derde avond op een rij met z’n allen het campingterrein onveilig maakten, nodigden ze ons uit voor een barbecue. Eerst maakten we onze jerrycan wijn soldaat, daarna stapten we over op die van hen. Rolf en Lisa bleken een leuk stel. Slim, ambitieus, hartelijk. Mijn man heeft een hoge functie als ambtenaar. Hij is ook actief in de politiek, wat hem in onze woonplaats tot een bekend gezicht maakt. Hij is makkelijk in de omgang, maar over koetjes en kalfjes praten, dat boeit hem niet. Maar met Rolf en Lisa kon hij goed overweg. Al snel zaten we elke avond bij elkaar. Toen we een keer terugkwamen bij onze tent, zei mijn man wat twijfelend en verbaasd: ‘Het lijkt wel alsof Lisa met mij flirt.’ Ik had gek genoeg hetzelfde idee van Rolf. Hij kon me soms zo diep in de ogen kijken. Ik had er niet zo bij stilgestaan, misschien was dit gewoon zijn manier van doen. Maar nu mijn man dit ook zei…. ‘Zouden zij soms van die types zijn die aan partnerruil doen?’ vroeg hij me. ‘Swingen heet dat tegenwoordig, gekkie,’ zei ik lachend. ‘Vast niet, haal je niets in je hoofd.’ In de tent viel mijn man al snel in slaap. Ik niet. Ik voelde vlinders in mijn buik. Niet van verliefdheid, maar omdat ik het zo spannend vond. Stel dat ze echt iets met ons wilden…?”

Tastbare spanning

“Mijn man en ik leerden elkaar ruim twintig jaar geleden kennen in een stormachtige ambiance. We gingen veel uit, elk weekend naar de Roxy en de iT in Amsterdam. In onze beginjaren namen we het niet zo strikt met trouw. Dat was oké, want we wisten wat we aan elkaar hadden. We hebben zelfs weleens triootjes gedaan. Later werd ons seksleven rustiger, bij periodes zelfs een tikje saai. Met een gezin en drukke banen hadden we wel iets anders aan ons hoofd dan spannende avontuurtjes. En zo erg was dat niet. Toch verlangde ik soms terug naar onze eerste jaren. Ik had er zelfs weleens over gedacht om mijn man voor te stellen een keer naar een kinky party te gaan. Inmiddels is mijn man te bekend om zich nog dergelijke dingen te permitteren. Bovendien: we waren die wilde haren wel kwijt, toch? Dat dacht ik dus, maar nu kriebelde het plotseling hevig. De dagen erna lette ik extra goed op. En ja hoor: Rolf keek opvallend vaak naar me. Lachend, uitdagend en zelfs ronduit verleidelijk. En Lisa had duidelijk haar oog op mijn man laten vallen. Ze raakte hem vaak aan en lachte zó hard om zijn grapjes, bijna overdreven. Ik werd opgewonden van de situatie. Mijn man ook, vertelde hij me als we ’s avonds samen in bed lagen. En avond aan avond vreeën we, veel vaker dan we normaal doen. Heel zachtjes, om onze kinderen die in aparte tentjes naast ons sliepen niets te laten horen, maar met een overgave en passie die er allang niet meer was geweest. In de laatste dagen van onze vakantie werd de spanning tussen ons en Rolf en Lisa bijna tastbaar. Op een avond besloot ik de boel open te gooien. Na de nodige wijn begon ik te vertellen over onze vroegere avonturen. Over mijn verborgen wens nog eens iets spannends te beleven. En toen kwamen ze los. Ze waren inderdaad swingers. Ze vertelden er uitgebreid over, over hun profiel op een site, over feestjes waar ze heen gingen. Bij elk woord groeide de spanning tussen ons. Het was wel duidelijk dat zij best iets met ons wilden. Hoewel wij er ook erg voor openstonden, besloten we er nog een nachtje over te slapen. Van vroeger wisten we dat we niet zo jaloers waren. Maar zou dat nog zo zijn? We wilden onder geen beding ons huwelijk op het spel zetten. Maar het was algauw duidelijk: deze kans wilden we allebei niet laten lopen.”

Ik werd opgewonden van de situatie. Mijn man ook, vertelde hij me als we ’s avonds samen in bed lagen

Verrukkelijke nacht

“De avond erna vertrokken onze kinderen om een kampvuur maken. ‘Maak het maar zo laat als jullie willen,’ riep ik ze achterna. Normaal ben ik strenger en bezorgder, maar ik wilde natuurlijk niet dat we zouden worden betrapt. Na een uitgebreide maaltijd met opnieuw de nodige wijn wenkte Rolf mij met zijn hoofd. Ik ben opgestaan en kroop hem achterna, de tent van Lisa en hem in. Vlak daarvoor wierp ik mijn man nog een laatste blik toe. Hij knipoogde en gaf me een luchtkus. Daarna vergat ik hem compleet en was er een tijdlang niemand anders dan Rolf. Rolf die me zoende, knuffelde, likte en overal streelde. Het was verrukkelijk om weer eens een ander lichaam te voelen. Van mijn man hoorde ik later dat hij net zo’n heerlijke tijd had met Lisa, in onze tent. Zij kwamen als eerste weer naar buiten. Rolf en ik hoorden ze praten en zijn toen ook naar buiten gekropen. Terwijl we opnieuw de glazen vulden, kwamen onze kinderen terug – het was op het nippertje geweest. Een dag later zijn we vertrokken. In de auto keken mijn man en ik elkaar stralend aan. We hadden die nacht ook nog samen gevreeën en fluisterend onze avonturen gedeeld. Wat reden wij nu opgeladen naar huis. Nee, nummers hebben we niet uitgewisseld met Rolf en Lisa; in ons normale leven passen dit soort escapades niet en die ene keer was genoeg. Maar we praten er nog geregeld over. Wat hebben we ervan genoten om zo uit de band te springen!”

Interview | Lydia van der Weide

Foto | iStock , beeldbewerking Margriet.nl

Nog meer zinderende zomerverhalen? Lees dan ook ‘Ik vluchtte weg van een vakantie met mijn stiefkinderen' en ‘Terwijl we dronken in de auto zaten, reden we een hond dood’.

Ook leuk om te kijken is onderstaande vlog van Simon Keizer waarin hij zeer intieme momenten van de afgelopen maanden deelt. Van een positieve zwangerschapstest, de bekendmaking van het zwangerschapsnieuws bij familie en de allereerste bewegende beelden van baby Kiki Keizer.

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden