null Beeld Getty Images/Johner RF
Beeld Getty Images/Johner RF

Wat zou jij doen? ‘Wat voor verzekeringen moet ik nemen als ZZP’er?’

Deze week in Wat zou jij doen? het dilemma van Donna (46). Zij heeft besloten om verder te gaan als zzp'er, maar maakt zich zorgen over haar verzekeringen.

Ze zijn duur, dus vraagt ze zich af of ze beter zelf kan sparen.

ZZP'er verzekeringen

“Ik werkte altijd in loondienst, maar heb nu door omstandigheden besloten om verder te gaan als zzp’er. Alleen een zorgenpuntje vind ik toch wel mijn verzekeringen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur en krijg ik – gezien alle voorwaarden – wérkelijk iets uitbetaald als ik niet meer volledig kan werken? Een vrijwillige ziektewetverzekering via het UWV is ook een optie. Of kan ik voor noodgevallen beter zelf sparen op een persoonlijke rekening? Lastig!”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? (voorheen Hartekreet) haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Donna advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Marin NoomenGetty Images/Johner RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden