Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Sommige vriendschappen voelen leger sinds corona’

wat-zou-jij-doen-sommige-vriendschappen-voelen-leger-sinds-corona.jpg

Deze week in Wat zou jij doen? vraagt Pien (49) zich af of vriendschappen na de coronatijd ooit nog hetzelfde worden. Door corona zijn haar vriendschappen namelijk erg veranderd – en niet op een positieve manier.

Ze mist de vertrouwde gezelligheid enorm.

‘Komt het allemaal nog terug?’

“We kunnen wel zéggen dat alles nu teruggaat naar het oude, maar ik merk dat vriendschappen écht zijn veranderd door corona. Onbedoeld zijn sommige vriendschappen wat ‘verarmd’. Ik bedoel dat ze leger voelen, doordat we minder contact hadden en we die stilte schijnbaar zijn gaan waarderen. En tradities – zoals verjaardagen vieren in een overvol huis – zijn er nog wel, maar in een uitgeklede versie. Ik mis de vertrouwde gezelligheid, de drukte, de betrokkenheid. Komt het allemaal nog terug?”

Lees ook:
Wat zou jij doen? ‘De kinderen zijn verdrietig en boos omdat wij willen emigreren’

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Pien advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Ook interessant