Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Wat zou jij doen? ‘Mijn vriendin is geopereerd en weigert alle hulp’

mijn-vriendin-is-geopereerd-en-weigert-alle-hulp.jpg

Een vriendin van Carlijn (46) is geopereerd aan haar knie en kan daardoor weinig, maar weigert óók alle hulp die haar geboden wordt. Tot grote frustratie van Carlijn, die maar al te graag een handje helpt. Wat zou jij doen in deze situatie?

Is de vriendin dwars, of speelt er iets anders?

‘Ze weigert hulp, van iedereen’

Carlijn: “Mijn vriendin is door de operatie al weken uit de roulatie. Ze woont alleen en zou dus best wat hulp van buitenaf kunnen gebruiken. Ik zou met liefde voor haar willen koken of bijvoorbeeld een dweil door haar badkamer willen halen, maar ze weigert hulp, van iedereen. Ik begrijp dat niet. Waarom is ze zo dwars? Of zo onnodig bescheiden? Moet ik het laten of tóch gewoon aankomen met een lekkere ovenschaal of met mijn stofzuiger onder de arm?”

Wat zou jij doen?

Iedere week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil jij Carlijn advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Zelf een dilemma?

Wil jij je eigen vraagstuk aan andere lezeressen voorleggen? Dat kan door te mailen naar praatmee@margriet.nl o.v.v. Wat zou jij doen.

Beeld | Getty Images

Ook interessant